Jej dlhé nohy sa dostali do Guinnessovej knihy rekordov! Z topmodelky Auermannovej je 50-nička

Slávnej Nemke patrili 90-te roky, kedy svojou ľadovou krásou a dokonalým telom očarila svet módy. 19. marca oslávila Nadja Auermann okrúhlu 50-ku.

20.03.2021 14:00
Nadja Auermann Foto: ,
Zľava: Eva Herzigova, Nadja Auermann (v strede) a Claudia Schiffer počas otvorenia výstavy "Extreme Beauty v Miláne v roku 2009.
debata (1)

Kariéra Auermannovaj odštartovala v roku 1990. Ako maturantku objavili berlínsku rodáčku v kaviarni. O rok neskôr už stála pred objektívom Ellen von Unwerthovej (67), objavila sa na titulke britského „Vogue“ a presťahovala sa do Paríža, ktorý sa stal jej domovom. Nasledovalo účinkovanie v hudobnom videu Georgea Michaela k piesni „Too Funky“ a pozornosť na seba strhla aj na titulke amerického "Vogue“.

Nadja Auermann počas podujatia Life Ball vo... Foto: SITA/AP, Hans Punz
Nadja Auermann Nadja Auermann počas podujatia Life Ball vo Viedni v roku 2007.

Nadja Auermann sa dostala do pozornosti módnych domov ako Dior, Dolce & Gabbana, Prada a Versace. O svojich kvalitách modelky presvedčila aj Karla Lagerfelda. V tom čase sa jej meno objavilo aj v Guinnessovej knihe rekordov, do ktorej sa dostala ako modelka s najdlhšími nohami. Ak ide o ikony 90-tych rokov, 1,8 m vysoká Auermann nemôže medzi nimi chýbať.

Po prelome tisícročí sa začala viac sústreďovať na herectvo a v roku 2004 si zahrala hlavnú rolu v snímke Tichá smrť Šípkovej Ruženky. V roku 2018 si zahrala rolu modelky v komédii Objav v sebe Mandy. Ako herečka však veľa vody nenamútila.

Nadja Auermann počas šou  Dolce & Gabbana  v...
Dizajnér Valentino a modelky Claudia Schiffer,...
+4Zľava: Eva Herzigova, Nadja Auermann a Claudia...

Jej prioritou sa však stala rodina. V roku 2013, ako 42-ročná, priviedla na svet svoje 4. dieťa. Rodinu však necháva ďaleko od mediálneho záujmu. "Myslím si, že v istom momente sa každý človek, ktorý je známy, musí rozhodnúť, ako chce žiť. Mojím rozhodnutím bolo držať deti v ústraní a myslím si, že som sa rozhodla dobre,“ povedala napríklad modelka pre nemecký magazín Bunte.

Nadja Auermann sa vyzliekla pre organizáciu  PETA. Foto: Profimedia
Nadja Auermann Nadja Auermann sa vyzliekla pre organizáciu PETA.

Z času na čas ešte prikývne na pracovné ponuky, ktoré jej prinášajú radosť. "Moja rodina je vždy na prvom mieste. Ale som ako každá iná žena, ktorá musí občas urobiť aj niečo pre seba. Je podľa mňa skvelé, ak môžem pracovať popri rodine, navyše v oblasti, ktorá mi je roky blízka. Som spokojná, čo sa týka rodiny aj kariéry,“ dodala modelka pre Bunte.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Claudia Schiffer #topmodelka #Nadja Auermann

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...