Spoznávate slávnu Češku? Zdobila titulku Sports Illustrated, patrila medzi 10 najkrajších žien sveta

Súmerná tvár, nezábudkové oči, tmavé vlasy, skvelá postava... Ale aj drina a cieľavedomosť jej vyniesli miesto na pomyselnom Olympe modelingu.

09.04.2021 00:00
Pavlína Pořízková Foto:
Pavlína Pořízková v roku 1989 vo filme Jej alibi.
debata (1)

Rodáčka z Prostějova, Pavlína Pořízková, oslavuje 9. apríla 56 rokov. V poslednom čase je o modelke Pavlíne Pořízkovej počuť najmä v súvislosti s jej odvážnymi zábermi, ktoré ponúka fanúšikom na Instagarme.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Len pred pár týždňami, začiatkom februára, sa známa modelka vyzliekla donaha a zverejnila záber na svojom konte na Instagrame. Nešlo však o prvoplánovú provokáciu, ale štart diskusie na tému, ako verejnosť vníma nahé ženské telo. Podľa osobných skúseností českej rodáčky to nie je veľmi príjemné. Na nahotu 50-ročnej ženy vraj ľudia zväčša reagujú zhnusením, ako napísala na Instagrame. Preto sa pýta, prečo sa ženám za prejavy sexuality či nahotu v mladosti tlieska a keď sú zrelšie, dočkajú sa skôr odsúdenia.

Paulína Pořízková na párty magazínu Sports... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Paulína Pořízková Paulína Pořízková na párty magazínu Sports Illustrated v New Yorku.

Fanúšikom sa ozývala počas karantény, kedy ich tešila aj vtipnými zábermi z jej karantény. Ale modelka má za sebou aj náročné obdobie. V roku 2019 zomrel jej exmanžel, Ric Ocasek z kapely The Cars. Neskôr vyšlo najavo, že matku svojich dvoch detí umelec vylúčil z poslednej vôle, čo modelka pociťovala ako zradu. Hoci s ním už dlhší čas nežila, mali vždy dobré vzťahy.

Modelka Pavlína Pořízková s manželom Ricom... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Pavlína Pořízková a Ric Ocasek Modelka Pavlína Pořízková s manželom Ricom Ocasekom na archívnej snímke.

Ešte pred vypuknutím pandémie sa Pořízková z času na čas ukázala na červených kobercoch spoločenských podujatí, na ktorých ju zvykli sprevádzať jej synovia. Rovnako ako v časoch najväčšej slávy, krásna hnedovláska stále priťahuje pozornosť. Niet sa čomu čudovať, veď patrila a stále medzi najkrajšie ženy sveta.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Ako modelka sa preslávila už ako 18-ročná, kedy sa ako prvá kráska z východného bloku dostala v roku 1984 na obálku prestížneho Plavkového špeciálu magazínu Sports Illustrated, o rok na to titulku zdobila opäť. V roku 1992 ju magazín Harper's Bazaar zaradil medzi 10 najkrajších žien sveta. V rokoch 1990 aj 1992 ju magazín People zaradil medzi 50-ku najkrajších ľudí planéty.

Rodáčka z bývalého Československa, ktorá po dramatickom úteku jej rodiny z krajiny vyrastala vo Švédsku, začala prehliadkové móla pozvoľna opúšťať v 90-tych rokoch. Potom si vyskúšala šťastie aj vo filme a venovala sa písaniu rozprávok. V roku 1989 si zahrala vo filme Jej alibi po boku slávneho herca Toma Sellecka. Celkovo má na svojom konte vyše 20 filmových či televíznych rolí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavlína Pořízková

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....