Dychberúce telo, brazílsky temperament! Alessandra Ambrosio oslavuje 40, verí sa tomu ťažko

Alessandra Ambrosio začala s modelingom ako 15-ročná. V nedeľu, 11. apríla, oslavuje okrúhlu 40-ku. Hádal by jej ju však málokto.

11.04.2021 10:30
debata (4)
Brazílska topmodelka Alessandra Ambrosio na... Foto: SITA/AP, Andy Wong
Alessandra Ambrosio Brazílska topmodelka Alessandra Ambrosio na prehliadke značky Victoria's Secret v Šanghaji.

Spolu s kolegyňami z Brazílie, Gisele Bündchenovou a Adrianou Lima, roky patrila a stále patrí medzi najlepšie zarábajúce modelky sveta. V roku 2016 bol jej ročný zárobok z modelingu 5 miliónov dolárov. Na Instagrame ju sleduje vyše 10 miliónov ľudí.

Alessandra Ambrosio sa narodila 11. apríla 1981 v meste Erechim na juhu Brazílie. Po rodičoch má talianske aj poľské korene. S modelingom začínala už v 15-tich rokoch a prvýkrát na seba upozornila ako tvár brazílskeho vydanie módneho časopisu Elle. Ako osemnásťročná už pracovala pre značku Victoria 's Secret, neskôr bola jedným z jej krásnych „anjelikov“. Bodovala aj v modelingovej súťaži Elite Model Look. Od roku 2004 sa začala objavovať aj v televízii, vo filme si okrem bondovky Casino Roayle zahrala v komédiách Otec je doma.

Brazílska modelka Alessandra Ambrosio...
Brazílska topmodelka Alessandra Ambrosio na...
+6 Alessandra Ambrosio  prichádza na párty po šou...

V roku 2012 aj v roku 2014 sa jej dostalo cti, aby počas veľkolepej šou značky Victoria 's Secret predvádzala „Fantasy Bra“ – podprsenku v hodnote niekoľkých miliónov dolárov. Celkovo sa prešla po móle sledovanej šou 17-krát.

Ambrosio obdivujú ženy po celom svete, v rozhovore pre nemecký Stern však v minulosti priznala, že aj ona má niekedy horšie dni, ako každý iný človek. „Samozrejme, aj ja poznám dni, počas ktorých som nespokojná. Ale pomáha, ak si ráno doprajem pre seba viac času, deň začnem meditáciou alebo jogou. Krása totiž vychádza zvnútra a človeka týmto spôsobom rozžiari,“ opísala.

Modelka Alessandra Ambrosio na Vanity Fair... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Modelka Alessandra Ambrosio na Vanity Fair Oscar Party. Modelka Alessandra Ambrosio na Vanity Fair Oscar Party.

Aktuálne je modelkiným partnerom Richard Lee, ktorý sa pohybuje v modelingovej brandži. Vzťah má byť však ešte veľmi čerstvý a ani jeden z dvojice ho oficiálne nepotvrdil. Dlhonohá hnedovláska v minulosti tvorila pár s Nicolom Oddim, dizajnérom a tiež príležitostným modelom. Predtým bola dlhoročnou partnerkou producenta Jamieho Mazura. S ním má Alessandra Ambrosio aj obe svoje deti, dcérku Anju a syna Noaha. V roku 2018 sa rozišli po desiatich spoločných rokoch. Deti sú u nej na prvom mieste.

Modelka Alessandra Ambrosio v šatách z dielne... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Modelka Alessandra Ambrosio v šatách z dielne ateliéru Etro. Modelka Alessandra Ambrosio v šatách z dielne ateliéru Etro.

„To najdôležitejšie v živote sú moje deti. Snažím sa s nimi tráviť toľko času, koľko je len možné. Ako mnoho iných žien, aj ja musím svoje termíny plánovať tak, aby som nebola z domu dlho preč. Niekedy je tento systém naozaj náročný, ale cestu nájdem vždy,“ prezradila pre nemecký Stern.

Pravidelne sa objavuje na popredných priečkach rôznych ankiet o najpríťažlivejšiu ženu roka, je vzorom pre začínajúce modelky. Koho považuje za vzor ona? Slávne ženy to nie sú. „Mojím veľkým vzorom je mama, ale aj ostatné ženy v našej rodine. Všetky ťažko pracovali. Ich nasadenie pre prácu aj rodinu bolo pre mňa vždy inšpiráciou.“

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Alessandra Ambrosio

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...