Fanúšikovia anjelikov Victoria's Secret zaplačú! Ich éra sa končí, tu sú ich náhradníčky

Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Gisele Bündchen, Heidi Klum, Eva Herzigová či Karolína Kurková - tie všetky svoje meno na dlhší či kratší čas spojili so slávnou značkou spodnej bielizne.

21.06.2021 14:00
Victoria's Secret Foto:
Záber zo šou Victoria's Secret - rok 2016.
debata (10)

Sú krásne, slávne a tešia sa obdivu miliónov ľudí. Anjelici značky Victoria's Secret sa aj v súčasnosti tešia fanúšikom, ktorí ich sledujú na sociálnych sieťach. A počítajú ich v miliónoch. Slávne hviezdy ako Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Gisele Bündchen, Heidi Klum, Eva Herzigová či Karolína Kurková – tie všetky svoje meno na dlhší či kratší čas spojili so spomínanou značkou spodnej bielizne.

V minulosti priťahovala záujem aj sledovaná módna šou značky – na móle ktorej sa predvádzali tie najžiadanejšie modelky sveta. Avšak – fanúšikovia „starých“ anjelikov teraz zaplačú! Ako spoločnosť zverejnila v oficiálnom vyhlásení, pre anjelov Victoria's Secret nadišiel koniec – značka bude pracovať s „kultúrne relevantnejšími ženami“. Pýtate sa, s akými?

Generálny riaditeľ spoločnosti Victoria's Secrets Martin Waters zmenu opísal pre denník „The New York Times“: „Sme na neuveriteľnej ceste stať sa najväčším obhajcom žien po celom svete. Svet sa menil a my sme na túto zmenu zareagovali príliš pomaly. Bolo nutné, aby sme neboli obrazom toho, čo chcú muži, ale musí nás zaujímať najmä to, čo chcú ženy.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Victoria's Secret (@victoriassecret)

Značku budú prezentovať dámy ako Megan Rapinoe (35, americká profesionálna futbalistka) či Priyanka Chopra Jonas (38, niekdajšia Miss World). Megan Rapinoe je výraznou LGBTQIA aktivistkou, ako uvádza stránka BBC aj ona opísala značku ako patriarchálnu a sexistickú. „Značka sa snažila pôsobiť sexi, ale výlučne pre mužskú optiku, propagovala to, po čom túžia muži.“ Ďalšími tvárami značky sú Valentina Sampaio, ktorá sa stala prvou transgender modelkou Victoria's Se­cret's či plus size modelka Paloma Elsesser.

„Sme hrdí na to, že môžeme predstaviť vzrušujúcu novú partnerskú platformu TheVSCollective, ktorá má utvárať budúcnosť Victoria’s Secret. Tieto mimoriadne ženy s nami budú spolupracovať pri vytváraní revolučných kolekcií produktov, pútavého a inšpiratívneho obsahu, nových programov a najmä budú skutočnou podporou pre ženy,“ píše sa na Instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa paloma elsesser (@palomija)

Obraz značky Victoria's Secret „kolíše“ už niekoľko rokov, aj kvôli hnutiu #MeToo či hnutiam propagujúcim „Body positivity“. Veľkolepá šou bola aj v súvislosti s týmito hnutiami označovaná za sexistickú a antifeministickú, v roku 2019 bola dokonca zrušená. Prehliadku, na ktorej vystupovali najžiadanejšie topmodelky sveta, firma Victoria Secret organizovala od roku 1995 a svojho času bola považovaná za jednu z významných udalostí v módnej a zábavnej brandži. Spoločnosť L Brands, pod ktorú Victoria Secret spadá, vtedy uviedla, že musí pracovať na "vývoji“ svojej marketingovej stratégie a hľadať ďalšie spôsoby, ako komunikovať so zákazníkmi. Zmena sa tak práve udiala.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Victoria's Secret #nová éra modeliek

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...