Prišla o obe nohy, v kariére kráča ďalej: Modelka s amputovanými končatinami pózuje v Malibu

Už ako dvojročná sa objavila na stránkach magazínu Vogue a v období dospievania bolo jasné, že sa radí medzi veľké modelingové nádeje. Všetko sa zmenilo, keď mala 24... teda vlastne všetko nie, v modelingu pokračuje aj napriek krutej rane osudu.

10.01.2022 00:00
377477751 Foto:
Modelka Lauren Wasser na premiére filmu Skyscraper v roku 2018.
debata (2)

Modelka Lauren Wasser prišla v dôsledku syndrómu toxického šoku o nohu (dôvodom bola infekcia zlatým stafylokom, ktorú vyvolalo v tele používanie tampónu – v USA postihuje 1 zo 100 000 žien). Najprv si myslela, že ide len o prechladnutie, v dôsledku ktorého sa jej zvýšila teplota. Lenže tá vyskočila údajne až takmer na 41 stupňov. Wasserovú našli v jej byte ležiac tvárou smerom k podlahe a bez známok života. Políciu a jej priateľa zavolala mama, ktorej sa nepozdávalo, že sa jej dcéra niekoľko hodín nehlási späť.

Modelka dostala v dôsledku bakteriálneho zápalu a toxického šoku v tele infarkt a zlyhávali jej jednotlivé orgány, na niekoľko dní sa ocitla v kóme a chvíľami to vyzeralo, že neprežije. Gangréna sa rozšírila do jednej končatiny a tak jej lekári nohu amputovali. „Osem mesiacov som bola na invalidnom vozíku bez pravej nohy. Museli mi oholiť hlavu. Celá moja identita mi bola úplne odňatá. Pokúsila som sa spáchať samovraždu, takmer som si vzala život, pretože som nevedela, že niekedy budem tým, čím som. Nemyslela som si, že budem ešte niekedy milovaná. Nevedela som, či sa na mňa ešte niekedy niekto pozrie," citoval Wasserovú portál Documentjournal­.com.

Video
VIDEO: Lauren Wasser pózuje na pláži v Malibu. Zdroj: Backgrid USA / Profimedia

O niekoľko rokov, v roku 2018, musela prijať tvrdé rozhodnutie – aj druhá noha musí ísť preč. Pre bývalú nadšenkyňu bicyklovania a vášnivú basketbalistku, ktorá dokonca získala vďaka svojmu športovému nadaniu kedysi basketbalové štipendium, to bola ďalšia tvrdá rana. Ale ako sama hovorí, istým spôsobom aj výzva. Wasser sa vrátila k športovaniu, s dvojicou zlatých protéz, ktoré dnes má upevnené od kolien nadol, sa rozhodla znovu hrať basketbal a dokonca trénovala na maratón. A jej pôvab, spojený aj s výrazným životným príbehom, k nej znovu prilákal pozornosť sveta modelingu.

Thylane Blondeau Čítajte viac Ako 10-ročná mala najkrajšiu tváričku na svete! A dnes? Má sladkých 20 a telo... Posúďte

Jednu z najväčších príležitostí jej ponúkla speváčka a dizajnérka Rihanna, ktorá ju zaradila do zoznamu modeliek svojej šou s prezentáciou kolekcie dámskej bielizne. Následne sa objavila aj v reklamnej kampani na kolekciu Fenty X Savage, do reklám ju obsadili aj značky Shiseido či Missoni. Ako napísal portál Documentjournal­.com, Lauren Wasser bojuje za rozšírenie našich predstáv o kráse a dokonalosti. „Milujem, že vytváram líniu, ktorá neexistuje.“

Lauren Wasser pravidelne fotografuje do časopisov a predvádza aj na prehliadkach. Práve foteniu sa modelka venovala počas uplynulého víkendu v Malibu, keď ju zachytili objektívy paparazzov. Na záberoch aj videu je vidieť, že sa Lauren predvádza pred objektívom v dvojdielnej belase súprave. Viac vo videu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #modelka #Malibu #stafylokok #amputácia #Lauren Wasser

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....