Prvú Miss Universe korunovali pred 70 rokmi! Kto vykročil v šľapajach krásnej Fínky? Tu sú najkrajšie divy

Pred 70 rokmi, 28. júna 1952, bola korunovaná vôbec prvá Miss Universe. Stala sa ňou vtedy sedemnásťročná Fínka Armi Kuusela.

28.06.2022 00:00
Israel Miss Universe 2021 Foto: ,
Miss India Harnaaz Sandhu sa stala víťazkou súťaže Miss Universe 2021.
debata

Víťazstvo a titul Miss Universe v kalifornskej Long Beach mladej blonďatej Fínke navždy zmenilo život. Kuusela (na obrázku dolu) sa čoskoro stala veľmi známou osobnosťou. Po víťazstve bol o nej natočený film s názvom Najkrajšie svetové dievča, kde hralo samu seba v réžii Veikka Itkonena.

Prestížna súťaž svetových krásavíc vznikla z podnetu kalifornskej spoločnosti Pacific Mills, ktorá tak chcela propagovať svoje plavky značky Catalina. Kuuselová, ktorá sa stala vo svete krásnych žien a v rodnom Fínsku skutočnou legendou, splnila poslanie súťaže, cestovala po svete a zúčastnila sa na rôznych charitatívnych akciách.

Po svojom ročnom panovaní sa vydala za filipínskeho obchodníka, ktorého stretla na jednej zo svojich ciest, a vychovala päť detí. Po ovdovení sa v roku 1978 znovu vydala a presťahovala do Kalifornie. Celý život sa aktívne angažuje v charite, podporuje aj výskum rakoviny. Dnes 88-ročná žena je držiteľkou mnohých ocenení.

Israel Miss Universe 2021 Čítajte viac Najkrajšia žena sveta je z Indie! Korunku Miss Universe získala v Izraeli táto dáma

Súťaž Miss Universe odvtedy, samozrejme, prešla mnohými transformáciami. Hoci aj dodnes je ostrosledovaná, osud Armi Kuusela sa podarilo zopakovať len niektorým víťazkám. Tieň súťaže krásy prekročili a následne sa vo svete modelingu či šoubiznisu uchytili napríklad Američanka Olivia Culpo (vyhrala v roku 2012), Austrálčanka Jennifer Hawkins (víťazstvo v roku 2004) či Dayanara Torres z Portorika (víťazstvo v roku 1993) alebo Pia Wurtzbach z Filipín (2015).

Miss Universe z roku 2015 Pia Wurtzbach...
Miss Universe z roku 2012 Olivia Culpo na...
+13Miss Universe z roku 1993 Dayanara Torres -...

Zatiaľ poslednou víťazkou svetovej súťaže Miss Universe sa stala indická kráska Harnaaz Sandu, ktorú korunovali ešte v decembri minulého roka v Izraeli. Konkurenčnou a podobne známou svetovou súťažou krásy je aj súťaž Miss World.

Video
VIDEO: Čo radí niekdajšia Miss Slovensko Barbora Franeková iným dievčatám?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #kariéra #súťaž #Miss Universe #Fínsko #Olivia Culpo #víťazka #Jennifer Hawkins

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...