Kráska Vozárová bojovala za Slovensko na finále Miss Supranational: Víťazkou je táto krásna dáma!

Titul Miss Supranational 2022 získala kráska z Juhoafrickej republiky. Svoju zástupkyňu na finálovom večere v Poľsku malo aj Slovensko.

20.07.2022 06:59
Preliminary Competition - Evening Gown Foto:
Slovenka Jana Vozárová počas jednej z promenád na Miss Supranational 2022.
debata (3)

Dvadsaťjedenročná Jana Vozárová z Púchova odcestovala pred pár týždňami do Poľska, kde sa zúčastnila na veľkolepom galavečere Miss Supranational. Počas neho nechýbali tradičné disciplíny ako promenáda vo večerných šatách či v plavkách. Vozárová sa tiež predstavila v ľudovom odeve svojho domáceho regiónu – Púchovskej doliny. Variant kroja pre mladé dievča pochádzal z obce Záriečie a dominantným prvkom bola „parta“ – ozdobná čelenka s výrazným oblúkom a stuhami.

Víťazka Miss Supranational 2022 - 25-ročná...
Víťazka Miss Supranational 2022 - 25-ročná...
+8Slovenská kráska Jana Vozárová (v prednom rade...

Počas Miss Supranational 2022 sa konali aj rôzne čiastkové súťaže. V rámci Supra Influencer sa Janka umiestnila v Top 15. „Ani vo sne by mi nenapadlo, že raz budem stáť na jednom pódiu s delegátkami zo 69 krajín sveta. Vznikli nielen skvelé spomienky, ale predovšetkým medzinárodné priateľstvá. Všetky víťazky boli nie len krásne, ale predovšetkým zrelé ženy, od ktorých som sa celé tri týždne veľa naučila. Som na ne hrdá a vďačná, že ich môžem nazvať mojimi kamarátkami," povedala pre médiá Jana Vozárová.

zväčšiť Víťazkou Miss Supranational 2022 sa stala... Foto: Marcin Garas
Miss Supranational 2022 foto Marcin Garas fotogarasek 8 Víťazkou Miss Supranational 2022 sa stala 25-ročná Lalela Mswane z Juhoafrickej republiky.

Víťazkou sa napokon stala 25-ročná Lalela Mswane z Juhoafrickej republiky. Počas 13. ročníka Miss Supranational na Amfiteatri Parku Strzelecki v poľskom meste Nowy Sącz ju korunovala víťazka Miss Supranational 2021 Chanique Rabi z Namíbie. Prvou vicemiss sa stala Praewwanich Ruangthong z Thajska, druhou vicemiss Nguyễn Huỳnh Kim Duyên z Vietnamu, treťou vicemiss Adinda Cresheilla z Indonézie a štvrtou vicemiss Ismelys Velasquez z Venezuely.

689495446 Čítajte viac Dlhé nohy novej českej Miss sa takmer nezmestia do záberu! 181 centimetrov vysoká kráska má postavu bohyne

Počas večera organizátori spolu s 69 kandidátkami na titul Miss Supranational oblečenými v žlto-modrom a ukrajinskými vlajkami v rukách vzdali hold Ukrajine spolu so speváčkou Darinou Krasnoveckou, ktorá zaspievala v upravenej podobe pieseň Say, Love a Miss Ukrajiny 28-ročná Diana Myronenko sa divákom prihovorila slovami: „Chcem, aby ste vedeli, že Ukrajina je tu s Vami všetkými. Je úžasné cítiť vašu podporu každý deň“.

Slovenská zástupkyňa Jana Vozárová na Miss... Foto: Peter Kušnír
Janka Vozarova a Michael Kovacik Slovenská zástupkyňa Jana Vozárová na Miss Supranational 2022. Podporil ju aj riaditeľ Miss Slovensko Michael Kováčik.

Organizátori Miss Supranational oslovili netradične režiséra zo Slovenska, ktorý režíroval aj niekoľko slovenských finálových galavečerov Miss Slovensko. Nakoľko sa im slovenské priame prenosy veľmi páčili, rozhodli sa finálovú šou v piatok 15.7.2022 tiež zveriť do rúk slovenského režiséra Samuela Jaška. Finálovú šou, ktorá bola vysielaná na tv stanici Polsat aj online na YouTube sprevádzali moderátorka Premier League Anita Jones a poľský herec, spevák a moderátor Martin Fitch.

Po skončení 13. finále Miss Supranational, na ktorom sa zúčastnili aj zástupcovia projektu Miss Slovensko, riaditeľ Miss Slovensko Michael Kováčik uviedol pre médiá: „Som rád, že sme sa zúčastnili na svetovej súťaži Miss Supranational a podporili našu víťazku Janku. Bolo príjemné sledovať, ako si finále užila a krásne prezentovala našu krajinu. Som na ňu hrdý!“

VIDEO: Slovenské TOP modelky vo svete

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Miss Supranational #Michael Kováčik #mall.tv #Jana Vozárová

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...