Boj so starnutím - to v Afrike neriešime! Pre mňa vek nikdy nebol problém, tvrdí krásna Iman

Hoci je už bližšie k sedemdesiatke, tvrdí, že obavu zo starnutia a pribúdajúceho veku nemá. Dôvodom je aj pôvod niekdajšej supermodelky Iman.

16.12.2022 00:00
debata
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa British Vogue (@britishvogue)

Vdova po spevákovi a skladateľovi Davidovi Bowiem ozdobila najnovšie vydanie britského magazínu Vogue a v rozhovore, ktorý vznikol k foteniu, sa vyjadrila aj na margo starnutia a veku. „Pochádzam z Afriky, tam oslavujeme, keď niekto starne. Starobu si ceníme,“ vyhlásila 67-ročná rodáčka zo Somálska, ktorá však dlhé roky žije v Amerike.

Salma Hayek Čítajte viac 56 rokov? Pre Salmu Hayekovú žiaden problém, aby sa hrala na princeznú. A výsledok... rozprávka či gýč?!

„Tem večný boj so starnutím. Myslím si, že ide o niečo, čo je hlboko zakorenené v západnej kultúre. Je to typicky západniarsky boj,“ komentovala Iman snahu žien aj mužov udržať si mladosť. V interview tiež poznamenala, že ju nedávno prekvapil jeden známy, keď jej hovoril o tom, ako vzrástol počet estetických a plastických zákrokov po tom, čo sa ľudia viac stretávajú pracovne online – napríklad prostredníctvom Zoomu alebo Skype.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa British Vogue (@britishvogue)

„Ak fakt riešite takéto niečo, tak posuňte kameru trochu smerom hore, aby sa vám predĺžila tvár, pre živého boha,“ komentovala v rozhovore slávna modelka, ktorá v minulosti predvádzala pre renomované módne ateliéry a objavila sa na stovkách titulných strán.

Paris Jackson Čítajte viac Takto ste Jacksonovu dcéru ešte nevideli! Paris odhalila sexy stránku, je z nej hviezda reklamy

Práve britský Vogue je ďalšou titulkou v jej zozname, pričom Iman zvečnila fotografka Nadine Ijewere. Ikona modelingovej brandže však prezradila, že k pravidelnému modelingu sa určite vrátiť neplánuje – konieckoncov, oficiálne sa s kariérou rozlúčila už v roku 1989. „Nemôžem už nosiť topánky na podpätku. Poznám svoje limity,“ dodala s humorom kráska.

VIDEO: Slovenské TOP modelky vo svete

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #krása #vek #modelka #západná Európa #Iman

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...