Británia stratila už druhú kráľovnú, hovorí topmodelka Kocianová. Punková Vivienne odštartovala jej kariéru

Bola považovaná za jednu z najvýznamnejších dizajnérok histórie. Takto na Vivienne Westwoodovú spomínala slovenská topmodelka Michaela Kocianová.

30.12.2022 18:00
Michaela Kocianová Foto:
Slovenská topmodelka Michaela Kocianová na prehliadke Vivienne Westwood v Paríži v roku 2006.
debata

„Bola to skvelá žena, plná neskutočne dobrých nápadov. Každá jej kolekcia mala nejakú správu, posolstvo. Veľakrát sa obúvala do politickej scény v Anglicku, nosila odznaky na šatách, chcela, aby boli viditeľné, aby správa bola pochopená. Mala som na nej rada, že vedela povedať, keď sa jej niečo páčilo, ale aj keď sa jej niečo nepáčilo,“ uviedla exkluzívne pre Pravdu Kocianová.

VIDEO: Topmodelka Michaela Kocianová o Vivienne Westwoodovej.

Video
231960918 Čítajte viac Za slávnou dizajnérkou smúti Claudia Schiffer aj Jacobs! Pamätáte si - takto v jej šatách ohúrila Krainová v Bratislave

Slovenská kráska pre Westwoodovú viackrát predvádzala. Prácu pre ňu považuje za jeden zo zlomových momentov svojej profesionálnej kariéry. „Vivienne Westwood odštartovala moju kariéru, ktorá sa začala v roku 2004. V roku 2006 som kráčala na jej prehliadke na Pražskom hrade, ktorú organizovala moja agentúra Elite. Na základe toho som potom zabookovala aj reklamnú kampaň, ktorú sme fotili v Londýne,“ vysvetlila rodáčka z Trenčína, ktorá sa po práci pre Westwoodovú objavila na mólach v Paríži, Miláne či New Yorku.

Speváčka Dua Lipa v kreácii od Vivienne...
Speváčka a moderátorka večera Doja Cat v...
+9Herečka a producentka Marlee Matlin v kreácii...

Správa o jej úmrtí bola pre Slovenku veľmi emotívna. Možno aj preto, že vo štvrtok, keď britská dizajnérka vo veku 81 rokov umrela, slovenská topmodelka oslavovala svoje narodeniny. „Okamžite mi preblesklo hlavou, že Británia stratila tento rok už druhú kráľovnú. Prvá bola kráľovná Alžbeta II. a druhou v poradí bola kráľovná Vivienne, kráľovná módy,“ dodala Michaela Kocianová, ktorá zaželala šťastie jej nástupcom v značke Vivienne Westwood.

O kreatívnu víziu značky sa momentálne stará Westwoodovej manžel – dizajnér Andrea Kronthaler.

Dizajnérka Vivienne Westwood umiestnená v...
Dizajnérka Vivienne Westwood bola ekologickou...
+3Dizajnérka Vivienne Westwood sa zhovára s...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #kariéra #úmrtie #Michaela Kocianová #spomienka #Vivienne Westwood

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...