Najdiskutovanejšie šaty sezóny? Krásna Irina bráni kreáciu s hlavou leva, toto si myslia ochranári z PETA

Nielen extrémne fotografované, ale aj mimoriadne diskutované sa stali šaty, v ktorých sa objavila na prehliadke v Paríži Kylie Jenner.

25.01.2023 00:00
Irina Shayk na prehliadke Schiaparelli Haute... Foto:
Topmodelka Irina Shayk na prehliadke Schiaparelli Haute Couture v šatách s hlavou leva.
debata (1)

Model z ateliéru Schiaparelli Haute Couture bol súčasťou pondelňajšej prezentácie a rovnaké šaty na móle predvádzala aj ruská rodáčka a topmodelka Irina Shayk. Zamatový čierny model ozdobený hlavou leva v skutočnej veľkosti vyvolal obrovské kontroverzie na sociálnych sieťach. Kritici vinia dizajnéra Daniela Roseberryho a módny dom z propagácie lovu zvierat a ich vypchávania do podoby trofejí. A to aj napriek tomu, že išlo o veľmi verné kópie zvieracích hláv vyrobené kompletne z umelých materiálov.

Kylie Jenner Čítajte viac Za touto šelmou sa otáčali všetky pohľady! Kylie Jenner šokovala levou hlavou na hrudi, ale to ste nevideli Doju Cat

Na kritikov z online priestoru reagovala aj samotná Shayk, ktorá sa postavila na obranu módneho domu. "Absolútne podporujem týchto neuveriteľných umelcov, ktorí neúnavne pracovali rukami s použitím vlny, živice, hodvábu a peny, aby vytvorili tohto leva, symbol Pýchy a obraz, ktorý ateliér Schiaparelli vyvoláva, pri skúmaní tém sily,“ napísala na svojom Instagrame 37-ročná modelka.

Kylie Jenner sa objavila na prehliadke...
Herečka Diane Kruger odchádza po prehliadke...
+4Speváčka Doja Cat strávila údajne päť hodín v...

Okrem Shaykovej sa na prehliadke v kreácii s hlavou šelmy objavila aj topmodelka Shalom Harlow, ktorej kreáciu zdobila hlava snežného leoparda a topmodelka Naomi Campbell, ktorá mala kabát s autenticky pôsobiacou hlavou vlčice. Všetky tri zvieratá odkazovali na dizajnérovu inšpiráciu – tri zvieratá z prózy Inferno od Danteho.

zväčšiť Topmodelka Shalom Harlow na prehliadke... Foto: Profimedia
Shalom Harlow Topmodelka Shalom Harlow na prehliadke Schiaparelli Haute-Couture v šatách s hlavou bieleho (snežného) leoparda.

V rámci „zvieracej“ kontroverzie sa však čakalo aj na to, čo povedia ochranári a verejnosť sa dočkala. Odpoveď a vyhlásenie azda najznámejšej ochranárskej organizácie PETA však asi nebude po chuti tým, ktorí prehliadku kritizovali. Aj PETA sa totiž postavila na obranu módneho domu a prostredníctvom vyhlásenia komunikovala nasledovné: „Vzhľad Kylie, Naomi a Iriny oslavuje krásu divokých zvierat a môže byť vyhlásením proti lovu trofejí, pri ktorom sú levy a vlci roztrhaní na kusy, aby uspokojili ľudský egoizmus."

Karol III. Čítajte viac Husomil Karol III. rozhodol: Žiadna pečienka na kráľovskom dvore! Príde aj o kožušinu pri korunovácii?

„Vyzývame každého, aby sa držal 100% dizajnu bez krutosti, ktorý ukazuje ľudskú vynaliezavosť a zabraňuje utrpeniu zvierat," odkázala ešte vo vyhlásení prezidentka organizácie Ingrid Newkirk. A čo si o modeloch myslíte vy?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #irina Shayk #PETA #kontroverzia #haute couture #Schiaparelli

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....