Slovenská móda: Sršňová vstúpila do sveta cirkusovej fantázie

Už štvrtú autorskú prehliadku tvorenú bezmála tridsiatkou modelov predstavila svetu slovenská dizajnérka Lenka Sršňová. Kolekciu nazvanú Magika Fantastika inšpiroval svet fantázie.

05.11.2012 10:22
Lenka Sršňová - jar-leto 2013 Foto:
Dizajnérka Lenka Sršňová sa vo štvrtej autorskej kolekcii inšpirovala svetom fantázie, rozprávky a cirkusovej estetiky. Farebné potlače sú jej dielom a tiež výsledkom práce textilného dizajnéra Juraja Straku.
debata

„Moja tvorba je tentoraz výletom do sveta, v ktorom ožívajú zvieratá, rôzne magické tvary. Je to celé rozprávkové,“ uviedla pre Pravda.sk Sršňová.

Napriek tomu, že celú šou odštartoval cirkusový šašo a inšpirácia svetom cirkusu bola zjavná, autorka priznala, že do podobných zábavných „stánkov“ nechodí. „Nemám rada pohľad na zvieratá zavreté v klietkach. Ale využila som motív cirkusu ako sveta, v ktorom sa nachádza niečo farebné magické, zvláštne. A tiež plné farieb a slobody experimentovať,“ zhrnula dizajnérka, ktorá si časť látok prezentácie na jar a leto 2013 navrhla sama.

Dizajnérka Lenka Sršňová sa vo štvrtej...
Dizajnérka Lenka Sršňová sa vo štvrtej...
+7Dizajnérka Lenka Sršňová sa vo štvrtej...

Podobu ďalších materiálov pre ňu vytvoril aj textilný dizajnér Juraj Straka, ktorý pôsobí vo francúzskej firme Bucol. Na modelkách sa tak striedali kreácie s grafickými geometrickými potlačami kombinujúce odtiene sivomodrej a oranžovej so žltou. Nechýbali však ani výrazné kvetinové motívy, ktoré dopĺňali Sršňovej autorské kresby a motívy zvierat.

Dizajnérka Lenka Sršňová sa vo štvrtej... Foto: Branislav Šimončík
Lenka Sršňová - jar-leto 2013 Dizajnérka Lenka Sršňová sa vo štvrtej autorskej kolekcii inšpirovala svetom fantázie, rozprávky a cirkusovej estetiky. Farebné potlače sú jej dielom a tiež výsledkom práce textilného dizajnéra Juraja Straku.

Návrhárka, ktorej rukopis má už za posledné roky jasné kontúry, však ukázala, že dokáže zájsť aj do módy, v ktorej je vizuálna pestrosť tlmená a kladie sa dôraz skôr na strih alebo ľúbivú ženskosť. Aj preto si určite táto kolekcia, ktorú je možné už teraz zakúpiť na webovej stránke autorky, získala množstvo fanúšikov.

debata chyba

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...