Hviezda Glee v sexi mini, Aniston v koži - pozrite na módu hviezd!

Koncom týždňa očakáva svet veľkolepé vyhlásenie Zlatých glóbusov, ale sezónu ceremoniálov a výročných ocenení odštartovala vo veľkom štýle už stredajšia akcia v Los Angeles. Ceny People´s Choice Awards.

10.01.2013 11:57
debata
Herečka Jennifer Lawrence sa stala... Foto: SITA, Jordan Strauss
Jennifer Lawrence Herečka Jennifer Lawrence sa stala najobľúbenejšou filmovou herečkou. Prišla v šatách Valentino Couture.

Už z názvu vyplýva, že ide o ceny, o ktorých rozhodujú fanúšikovia, diváci – skrátka pospolitý ľud. A tak sa z trofejí často tešia herci, ktorí by u kritikov a odbornej obce ani nedostali šancu. Zoznam ocenených však jasne hovorí o popularite a obľúbenosti niektorých hviezd. Tak napríklad spokojná môže byť Jennifer Aniston aj speváčka Taylor Swift. A z Jennifer Lawrenceovej, ktorú mimochodom oceňujú aj kritici, sa stáva nová megastar.

Herečka Rumer Willis.
Herečka Lea Michele pózuje v šatách od Elieho...
+22Herečka Sandra Bullock si na vyhlásenie cien...

Všetky spommenuté dámy sa však na stredajší večer tiež patrične vypáradili. Ako? Nuž, Zlaté glóbusy to neboli – garderóba hviezd bola striedmejšia, jednoduchšia, ležérnejšia. Výnimkou boli azda len tri výrazné dámy na červenom koberci. Večerné šaty s neprehliadnu­teľným zlatým topom zvolila Naomi Watts. Model z dielne Alexandra McQueena vyzeral noblesne a bol, tak ako to už pri dizajnoch tejto značky býva, aj patrične dramatický. Plavovláska a matka dvoch detí ho však „unosila“ na jednotku.

Modelka a moderátorka Heidi Klum v šatách od... Foto: Reuters, DANNY MOLOSHOK
Heidi Klum Modelka a moderátorka Heidi Klum v šatách od Juliena Macdonalda.

Pre róbu sa rozhodla aj modelka Heidi Klum. Jej kreácia od Juliena Macdonalda kombinujúca čierny materiál s výrazným metalickým retiazkovým lemovaním okolo krku aj na boku však vyvolávala rozpaky. Zdá sa akoby Nemka a matka troch detí strácala zmysel pre mieru a štýl, ktoré v minulosti viackrát predviedla na podobných podujatiach.

Voľba šiat Taylor Swiftovej bola tradičná. Trošku prekvapil azda len hlboký dekolt. Biela toaleta od Ralpha Laurena vyzerala jednoducho, no elegantne a precízne, Taylor ju doplnila výraznými tyrkysovými náušnicami a vyzerala sošne. Ale ubrániť sa dojmu, že celé je to tak trošku klasická „swiftovská“ nuda, sa nedalo.

Ocenenú speváčku Taylor Swiftovú obliekol na... Foto: Reuters, DANNY MOLOSHOK
Taylor Swift Ocenenú speváčku Taylor Swiftovú obliekol na slávnostný ceremoniál ateliér Ralpha Laurena.

Strednou cestou medzi veľkou večernou a koktejlovými šatami bol model spomenutej Jennifer Lawrenceovej. Ručne tisíckami drobných korálikov pošívané šaty Valentino Couture boli síce nad kolená, ale už samotné spracovanie evokovalo ich výnimočnosť. Lenže, to, že šaty veľa stoja a že na nich robili desiatky rúk, ešte neznamená, že aj sadnú. Mladučkej hviezde príliš nelichotili. Či skôr, v kombinácii s účesom a mejkapom jej pridali hádam desaťročie navyše a ešte aj odkazovali na prvoplánovo opulentnú módu z čias serálu Dynasty.

To už viac vyšla stávka na flitre a metalický lesk na ľahučkom hodvábe tanečnici Julianne Houghovej. Jej šaty Tony Ward Couture síce pôsobili možno až priveľmi dievčensky (kto chce, nech si doplní, stužkovú!), ale blondínke a jej vyžarovaniu sedeli.

Herečka Lea Michele pózuje s cenou pre... Foto: SITA, Jordan Strauss
Lea Michele Herečka Lea Michele pózuje s cenou pre najlepšiu komediálnu televíznu herečku. V šatách od Elieho Saaba.

People´s Choice Awards bol aj večerom odhalených nôh. Kým na nedeľňajšom ceremoniáli Zlatých glóbusov len málokto očakáva v garderóbe hviezd minišaty, tu ich bolo požehnane. Napríklad v nich prišla Emma Watson (model od Petra Pilotta) alebo Lea Michele (šaty Elie Saab).

Krivky majú závideniahodné, o tom niet pochýb. Micheleovej svedčal aj fuchsiový odtieň kreácie, Watsonovej šaty vyzerali dobre, dojem však trochu pokazil zvláštny „školácky“ účes. Sviežo a mladistvo (a so všetkými komponentami dotiahnutými do úspešného konca) však pôsobila Chloe Moretz. Jej krikľavé šaty z čipky vytvorila Simone Rocha.

Speváčka Katy Perry (v šatách Valentino).... Foto: SITA, Chris Pizzello
Katy Perry Speváčka Katy Perry (v šatách Valentino). Dostala cenu pre najobľúbenejšiu popovú umelkyňu.

Prekvapením, a podľa nás príjemným, bola garderóba Katy Perryovej. Speváčka zvolila folklórnym motívom zdobené šaty z dielne Valentino a striedmu úpravu zovňajšku a už dávno nevyzerala tak „normálne a roztomilo“. Štyridsaťdvaročná Jennifer Aniston si obliekla kožené šaty Dior a vyzerala sexi. Ktohovie, ako by v rovnakej kreácii pôsobila väčšina jej rovesníčok – tipujeme, že komicky.

People’s Choice Awards 2013

Udeľovaniu People’s Choice Awards 2013 kraľovala snímka Hry o život. Na základe hlasovania verejnosti totiž zvíťazila v šiestich kategóriách vrátane tej najprestížnejšej – Najobľúbenejší film. Hry o život porazili v hlavnej filmovej kategórii snímky Amazing Spider-Man, Avengers: Pomstitelia, Návrat Temného rytiera a Snehulienka a lovec. Predstaviteľka hlavnej postavy Jennifer Lawrence zvíťazila v kategórii Najobľúbenejšia filmová herečka.

Dobrodružné sci-fi získalo ocenenie aj v kategóriách Najobľúbenejší akčný film, Najobľúbenejšia filmová séria, Najobľúbenejšia chémia medzi hercami vo filme (Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson a Liam Hemsworth) a Najobľúbenejšia predstaviteľka filmovej hrdinky (Jennifer Lawrence).

Sklamaním bola snímka Avengers: Pomstitelia, ktorá z deviatich nominácií premenila na víťazstvo len dve – obe zásluhou Roberta Downeyho Jr. Vyhral totiž v kategóriách Najobľúbenejší filmový herec a Najobľúbenejší predstaviteľ filmového superhrdinu (Iron Man).

Medzi najobľúbenejšími komédiami zvíťazil Macík, najobľúbenejším komediálnym hercom sa stal Adam Sandler a komediálnou herečkou Jennifer Anistonovou. V dramatických filmových kategóriách dominovala snímka The Perks of Being a Wallflower, ktorá získala ocenenie v kategóriách Najobľúbenejšia dráma a Najobľúbenejšia herečka v dráme (Emma Watson).

V televíznych kategóriách najväčší úspech zaznamenali seriály Vtierka Castle (2009), Klinika Grace (2005) a Glee (2009). Každý z nich si odniesol po dve ceny. V hudobných kategóriách opäť hviezdila Katy Perry, ktorá si odniesla štyri ceny. Získala najviac hlasov pre najlepšiu interpretku, videoklip (Part of Me), hudobný fanklub a dokonca sa jej podarilo uspieť v kategórii Najobľúbenejší popový interpret alebo interpretka, kde porazila favorita – Justina Biebera.

debata chyba

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...