Speváčka z Texasu otvorí Ples v opere: Nerieši šaty, ale spev

Na Slovensko pricestovala prvýkrát a s novinármi sa stretla len pár minút po príchode do hotela. Napriek tomu bola hviezda sobotňajšieho Plesu v opere, speváčka Sharleen Spiteri, milá a tiež veľmi otvorená.

11.01.2013 20:49
Sharleen Spiteri Foto: ,
Speváčka zo skupiny Texas Sharleen Spiteri pricestovala do Bratislavy. Vystúpi na 13. ročníku Plesu v opere.
debata (9)

„Ešte som na Slovensku nebola a keď mi zavolali, či by som sem prišla vystúpiť, povedala som si, prečo nie. Prileteli sme do Viedne a odtiaľ sme autom cestovali do Bratislavy. V meste som nevidela ešte takmer nič. No verím, že v sobotu stihnem aspoň krátku prechádzku,“ uviedla sympatická brunetka. S manažérom sa neskôr pýtali na tipy, čo by si mali v centre hlavného mesta pozrieť a tiež, dokedy sú otvorené obchody so suvenírmi. „Určite sa pôjdeme prejsť k Dunaju, z hotela vyzerá krásne,“ doplnila.

Hoci momentálne trávi Spiteri najviac času dokončovaním nového albumu kapely Texas, ponuku vystúpiť na Plese v opere neodmietla. V jej rozhodnutí zavážil aj charitatívny rozmer podujatia. „V dnešných ťažkých časoch sa stále nájde dosť ľudí, ktorí dokážu podporiť dobrý úmysel a charitatívne podujatie. Mňa oslovila práve táto stránka vášho plesu a preto som rada prijala pozvanie,“ uviedla na margo toho, že kompletný výťažok vstupného získa Nadácia Detského kardiocentra. „Zúčastnila som sa v minulosti na niekoľkých plesoch. Išlo väčšinou o charitatívne podujatia, na ktorých som účinkovala,“ doplnila.

Speváčka zo skupiny Texas Sharleen Spiteri... Foto: SITA, Diana Èernáková
Speváčka zo skupiny Texas Sharleen Spiteri pricestovala do Bratislavy. Vystúpi na 13. ročníku Plesu v opere. Speváčka zo skupiny Texas Sharleen Spiteri pricestovala do Bratislavy. Vystúpi na 13. ročníku Plesu v opere.

Desaťročnú dcérku Misty Kid, ktorú vychováva bez partnera, nechala Sharleen doma. „Má školu, takže so mnou necestovala,“ uviedla speváčka a dodala tiež, že hneď po vystúpení v budove SND mieri späť do Londýna, kde žije. Dôvodom je už spomenutý album, ktorý dostal názov The Conversation a ktorý by mal vyjsť už v marci. Na trinástom ročníku plesu však zaspieva známe hity ako I don´t want a lover či Black eyed boy, vďaka ktorým získala označenie kráľovná brit-popu.

Hoci mnohí hostia aj verejnosť každý rok očakávajú, v akej garderóbe sa pred zrakmi Slovákov predvedie hviezda zo zahraničia, Spiteri priznala, že zatiaľ veľmi neriešila, čo si oblečie. Na konštatovanie jedného z novinárov, že je ťažké predstaviť si ju vo večernej róbe, odvetila s úsmevom. „Je fajn, že si niekedy ľudia nedokážu predstaviť, ako môžem vyzerať vo večerných šatách. Ale úprimne, naozaj ešte neviem, čo si zajtra oblečiem. Nestarám sa veľmi o to, čo si dám na seba. Dôležité je pre mňa odviesť dobre prácu – teda zaspievať,“ uviedla autorka väčšiny skladieb skupiny Texas.

Po 25 rokoch pôsobenia na hudobnej scéne už môže niekdajšia kaderníčka povedať, že je v tvorbe úprimnejšia a nerieši, čo si o nej pomyslí okolie. „Určite dnes dokážem napísať skladby, ktoré by som pred dvadsiatimi rokmi nenapísala,“ vysvetlila. Ako budú znieť, sa verejnosť dozvie už v marci tohto roka. A hostia Plesu v opere zase zažijú vystúpenie aj slávnostný úder na gong, ktorým Spiteri otvorí už trinásty ročník prestížneho podujatia.

Okrem nej vystúpia v priestoroch budovy SND napríklad husľový virtuóz Vladimír Jablokov a Viedenský štátny balet či Svetlana Rymarenko, ktorá je členkou vokálnej skupiny Fragile. Predstaví sa spolu s Cigánskymi diablami a Oskarom Rózsom. Operné árie odznejú v podaní Pavla Bršlíka. Program po slávnostnom otvorení bude patriť tancu a hudbe, ktoré prinesie Boom Band orchester i speváci Helena Vondráčková, Vašo Patejdl, Beáta Dubasová a hudobná skupina Desmod.

Rozhovor so speváčkou Sharleen Spiteriovou o príprave nového albumu a hudobnej brandži si môžete prečítať v pondelňajšom vydaní denníka Pravda.

9 debata chyba

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....