Zákaz odhalenia? Rihanne v róbe presvitali prsia, Lopez odhalila stehno

Na požiadavky organizátorov Grammy ohľadom garderóby na slávnostný ceremoniál zareagovali pozvané dámy rôzne. Našli sa aj také, ktoré provokovali - či zámerne, vedia len ony.

11.02.2013 11:45
debata (3)
Speváčka Rihanna v príťažlivej róbe od Azzedina... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Rihanna Speváčka Rihanna v príťažlivej róbe od Azzedina Alaiu - ukázala pod tenučkou látkou poprsie.

Isté však je, že 55. ročník cien Grammy sa niesol v znamení striedmosti a kombinácie klasickej elegancie s modernou súčasnou módou. K reprezentatkám prvej skupiny sa zaradili napríklad speváčky Taylor Swift, Natasha Bedingfield alebo Estelle a herečka Nicole Kidman.

Speváčku Jennifer Lopezovú sprevádzal jej...
Speváčka Faith Hill a jej manžel Tim McGraw.
+32Spevák John Mayer zvolil modré zamatové sako.

Swift, ktorá si odniesla domov cenu v kategórii country, volila šaty z vyhľadávaného salónu J. Mendela. Jemnú provokáciu zabezpečoval hlboký dekolt, plavovláska si však v ňom nechala vyhotoviť metalický zdobný popruh, ktorý korešpondoval so zvyškom modelu.

Hollywoodska diva Nicole Kidman prišla už tradične ako garde svojho manžela Keitha Urbana. Tentoraz siahla po čipkovanej kreácii so zlatými odleskami, pod ktorou je podpísaná dizajnérka Vera Wang. Absolútnym reprezentantom klasiky (a bohužiaľ tak trochu aj štýlovej nudy) bola speváčka Carrie Underwood. Jej róba bez ramienok s grafickým zdobením výšivkami zo zamatu a čiernych flitrov neurazila, no ani neprekvapila.

Speváčka Taylor Swift stavila na róbu od... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Taylor Swift Speváčka Taylor Swift stavila na róbu od obľúbeného dizajnéra J. Mendela.

Omnoho zaujímavejšia bola stávka na čiernu v podaní Alicie Keysovej. Jej kreácia od dizajnéra Azzedina Alaiu kombinovala čierny elastický džerzej s koženým topom imitujúcim vzor krokodílej kože. Spokojný úsmev na tvári, sebavedomá prezentácia či vhodne zvolené doplnky – to všetko dohromady tvorilo vizuálne príťažlivý súlad.

Na čiernu v nedeľňajší večer stavila aj latino-diva Jennifer Lopez. A zaradila sa do skupiny dám, ktoré tvorcom Grammy „hodili rukavicu provokácie“. Šaty od Anthonyho Vacarella však nepatrila k žiadnym dychberúcim kreáciám večera – Lopez akurát vystavila na obdiv celé stehno, ale pôsobila trochu komicky. A príliš snaživo.

Speváčku Jennifer Lopezovú sprevádzal jej... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Jennifer Lopez a Casper Smart Speváčku Jennifer Lopezovú sprevádzal jej priateľ Casper Smart.

Podobné platí aj v prípade Kelly Rowlandovej a jej večernej toalety z kolekcie Georges Chakra Couture. Hra zahalenia a odhalenia, striedanie pásov čiernej látky a transparentných prestrihov – to všetko provokatívne odhaľovalo obliny ženských predností – vo finálnom výsledku však pôsobilo prvoplánovo a zbytočne lacno.

Skutočnou kráľovnou provokácie, no zároveň aj stelesnením sexepílu na červenom koberci sa napokon stala speváčka Rihanna. Tiež v červenom. Jej večerná róba od Azzedina Alaiu na prvý pohľad spĺňala požiadavky zástupcov Grammy na šaty, ktoré by neodhaľovali inkriminované partie. No len na prvý pohľad. Pod tenučkou látkou totiž veľmi provokačne barbadoská rodáčka vystavovala poprsie aj obrysy bradaviek. Aj napriek tomu však celok pôsobil dokonalo – róba absolútne zžitá s nositeľkou – Rihanna už dlho nevyzerala tak dobre.

Speváčka Alicia Keys si obliekla šaty z dielne... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Alicia Keys Speváčka Alicia Keys si obliekla šaty z dielne dizajnéra Azzedina Alaiu.

Jednou z najpôvabnejších dám večera sa stala britská speváčka Adele. A ako jedna z mála mala česť obliecť si kreáciu z línie haute couture. Dvadsaťštyriročnú autorku a interpretku bondovskej skladby Skyfall obliekol módny dom Valentino. Vzor ručne vyšívaných a vypletaných kvetov na dievčensky strihaných šatách s našuchorenou sukňou nositeľke svedčal a ponúkol dôkaz, že ani plnšie dámy sa nemusia neustále súkať do čiernej farby.

Na haute couture v slávnostný večer stavila aj ďalšia Britka – speváčka Florence Welch. Jej smaragdovozelená róba z tisícok flitrov od Givenchy vyzerala veľmi dramaticky, v odleskoch a pohybe evokovala akúsi bizarnú zvieraciu kožu.

Speváčka Adele si obliekla šaty z kolekcie... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Adele Speváčka Adele si obliekla šaty z kolekcie Valentino Couture.

Speváčka Kimbra z Nového Zélandu síce počas večera triumfovala medzi ocenenými, ale výberom šiat sa zaradila medzi pohromy večera. Jej róba z priehľadného tylu, v ktorej intímne partie ukrývali výšivky a zdobenia korálikmi, perličkami a zlatými flitrami, vyzerala akurát bizarne.

Viac módy nájdete v galérii, v ankete hlasujte o najlepšie oblečenú dámu.

3 debata chyba

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....