Zlatý slávik skončil opäť v rukách Bílej a Gotta. Prekvapil Kryštof

Populárna anketa Český slávik 2013 má nové zlaté meno, v kategórii skupiny vyhrala kapela Kryštof. Je to ich prvé zlato v histórii tejto ankety, navyše, ich pieseň Cesta získala ocenenie ako najhranejšia skladba a videoklip roka.

24.11.2013 11:22
Lucie Bílá Foto: ,
Speváčka Lucie Bílá počas bratislavského koncertu Černo-bíle turné Lucie Bílé 2013.
debata

Na sobotňajšom vyhlásení cien si v kategórii speváčka zlatého slávika prevzala Lucie Bílá, je to jej šestnásty zlatý slávik a siedmy po sebe nepretržite od roku 2007. Strieborného slávika získala Lucie Vondráčková, ktorá striebornú pozíciu získala už šiestykrát po sebe. Bronzového slávika odnášala domov Aneta Langerová.

V kategórii skupiny došlo po šiestich rokoch k zmene, zlatého slávika získala skupina Kryštof, strieborná priečka patrí kapele Kabát, bronzového slávika si z javiska Štátnej opery odniesla skupina Chinaski. Richard Krajčo a kapela pozdravili divákov iba z videoprojekcie, pretože práve v tom čase mali koncert v Kutnej Hore.

V kategórii spevák sa na zlatý stupienok po roku vrátil Karel Gott, je to jeho zlatý slávik s poradovým číslom 38. Cenu prevzala manželka Ivana, nakoľko Karel Gott je na zahraničnom koncertnom turné. Iba o 47 bodov menej získal na druhom mieste Tomáš Klus, bronzový slávik patrí Richardovi Krajčovi. Karel Gott získal aj ocenenie Absolútny slávik.

Už po šiestykrát v histórii tejto ankety vyhlásili víťaza v kategórii Slávici bez hraníc, v ktorej sa volí najobľúbenejší slovenský interpret v Českej republike. Táto kategória pozná iba jedno meno víťaza, opäť ňou je košická skupina No Name, je to ich šiesty zlatý slávik do zbierky ocenení.

Víťazom v kategórii Objav roka sa stal Adam Mišík, mladší syn známeho hudobníka Vladimíra Mišíka. Od detstva hráva vo filmoch a televíznych seriáloch. Od roku 2008 hral a spieval v skupine Colorblinds. Sólovú dráhu odštartoval singlom Tvoje světy. Skokanom roka je formácia Abba Stars, Hviezdou internetu Johny Machet, najhranejšou skladbou rádia Impuls za rok 2013 je pieseň Cesta skupiny Kryštof s hosťujúcim Tomášom Klusom, pieseň z úspešného albumu Inzerát skupiny Kryštof. Cesta získala aj cenu českej MTV za videoklip roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucie Bílá #Karel Gott #Zlatý slávik #Kryštof

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...