Hobit znovu láka. Na premiére očarila kráska z Nezvestných

Benedict Cumberbatch, Orlando Bloom a ďalšie hviezdy dorazili v pondelok večer v Los Angeles na slávnostnú svetovú premiéru snímky Hobit: Smaugova pustatina, ktorý je už druhým filmom natočeným podľa známej knihy JRR Tolkiena.

04.12.2013 15:46
debata
Orlando Bloom pózuje s kolegyňou Evangeline... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Orlando Bloom pózuje s kolegyňou Evangeline Lilly Orlando Bloom pózuje s kolegyňou Evangeline Lillyovou na premiére filmu Hobit: Smaugova pustatina.

Brit Cumberbatch, ktorý sa preslávil v televíznom seriáli o modernom Sherlockovi Holmesovi, nahovoril v novom Hobitovi práve draka Smauga. Úlohu Bilba opäť hrá ďalší Brit – a Cumberbatchov protihráč zo Sherlocka – Martin Freeman.

Orlando Bloom pózuje s kolegyňou Evangeline...
Herec Benedict Cumberbatch.
+3Herecké a tvorivé osadenstvo filmu Hobit:...

Na čiernom koberci, ktorý nahradil pri pondelňajšej premiére tradičný červený koberec, sa objavila aj herečka Evangeline Lilly, ktorú preslávil seriál Nezvestní – herečka dorazila v róbe od Catherine Deaneovej. Prišiel tiež Orlando Bloom, Stephen Fry aj mladý anglický spevák Ed Sheeran, ktorý napísal pre film pesničku. Nedorazil naopak predstaviteľ Gandalfa Ian McKellan, ktorý teraz hrá v New Yorku s Patrickom Stewartom v slávnej hre Čakanie na Godota.

Režisér Peter Jackson odmietol kritiky, že narába s knižnou predlohou príliš voľne. „Je skvelé, že tieto filmy vedú ľudí k tomu, aby čítali knihy, a tiež inšpirujú mladých, aby natáčali filmy,“ povedal novinárom pred premiérou.

On sám má po chystanom treťom dieli Hobita v úmysle natočiť vojnový film. „Uvažujem o filme o prvej svetovej vojne. Rozhodne chcem natáčať nejaký čas filmy o Novom Zélande. Naposledy to boli Nebeské stvorenia pred 20 rokmi. Takže je načase rozprávať pár príbehov z mojej vlastnej krajiny,“ dodal.

Hobit: Smaugova pustatina príde do kín 12. decembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #kritika #Orlando Bloom #Hobit: Smaugova pustatina #Peter Jackson #Evangeline Lilly #predloha

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...