Mandelovu dcéru smrť otca zastihla na premiére. Kondoloval aj princ William

Aká zvláštna zhoda okolností. Správa o smrti Nelsona Mandelu zastihla jeho dcéru Zindzi a spolu s ňou aj britský kráľovský pár na štvrtkovej premiére filmu o juhoafrickom vodcovi.

06.12.2013 11:23
debata
Princ William a jeho manželka - vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Princ William a jeho manželka - vojvodkyňa Catherine Princ William a jeho manželka - vojvodkyňa Catherine prichádzajú na britskú premiéru filmu Mandela: Dlhá cesta za slobodou.

Film Mandela: Dlhá cesta k slobode mapuje život slávneho bojovníka proti apartheidu od jeho mladosti až do obdobia, ktoré trávil vo väzení a potom po prepustení z neho. Titulnú úlohu stvárnil britský herec Idris Elba, ktorého výkon doposiaľ u kritikov vyvoláva takmer výlučne nadšené hodnotenia.

Herci Idris Elba (vľavo) a Naomie Harris...
Herečka Naomie Harris si na premiéru filmu...
+6Herec Idris Elba a herečka Naomie Harris...

Elba, ani jeho herecká partnerka Naomie Harris, ktorá stvárnila filmovú manželku Winnie, na slávnostnom premietaní nechýbali. O smrti bývalého juhoafrického prezidenta sa však dozvedeli až po skončení filmu.

Mandelovej dcére Zindzi ju však oznámili skôr a hoci v úvode podujatia vyzerala spokojne a usmievala sa, neskôr na jej tvári bolo vidieť smútok a do lóže jej museli pomáhať. Jej tlačová zástupkyňa však držala od nej zástupcov médií počas celého premietania.

Britský princ William sa zhovára s dcérou... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
princ William Britský princ William sa zhovára s dcérou Nelsona Mandelu Zindzi (vpravo).

Britský princ William s manželkou Catherine, ktorých tiež tlačové oddelenie informovalo o smrti juhoafrického rodáka počas kinopredstavenia, sa po skončení filmu postavili pred kamery. „Chcel by som povedať, že toto je extrémne tragická a smutná správa. Práve nám tu pripomenuli, aký výnimočný a inšpiratívny muž bol Nelson Mandela. Moje myšlienky a modlitby venujem jemu aj celej jeho rodine,“ vyhlásil pred kamerami William. Jeho pôvabná manželka stála ticho po jeho boku.

Herci Idris Elba (vľavo) a Naomie Harris... Foto: Reuters, SUZANNE PLUNKETT
Idris Elba (vľavo) a Naomie Harris Herci Idris Elba (vľavo) a Naomie Harris pózovali fotografom spoločne na premiére filmu Mandela: Dlhá cesta za slobodou.

Premietanie snímky, ktorej predchádzala veľkolepá premiéra na červenom koberci aj krátke stretnutie kráľovského páru s ústrednými protagonistami, ukončilo oznámenie o smrti bývalého prezidenta celému publiku. Následne sa hostia slávnostnej akcie postavili a držali dve minúty ticha na počesť výnimočného muža a bojovníka za ľudské práva.

Slová Zindzi Mandelovej, ktoré odzneli na začiatku večera – o tom, že napriek otcovmu veku 95 rokov a fyzickej krehkosti dúfa, že si s ním ešte užije nejaký čas, sa už bohužiaľ nenaplnia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #premiéra #úmrtie #Idris Elba #Nelson Mandela #Zindzi Mandela #Naomie Harris

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...