Ako znudená kovbojka! Hviezda Twilightu nežiarila, no má kšeft snov

Hviezdy Hollywoodu sa zišli v americkom Dallase. Na pozvanie francúzskej značky. Chanel tu totiž odprezentoval novú kolekciu a dizajnér Karl Lagerfeld aj minifilm The Return.

11.12.2013 17:13
debata
Herečka Kristen Stewart na prehliadke Chanel v... Foto: SITA/AP, Tony Gutierrez
Kristen Stewart Herečka Kristen Stewart na prehliadke Chanel v Texase. Bude novou tvárou kolekcie.

Výber miesta na svetovú premiéru kolekcie Metiers d’Art, ktorá sa bude predávať v rámci línii Pre-Fall 2014, nebol náhodný. Práve v Dallase sa v roku 1957 objavila aj slávna Coco Chanel na pozvanie rodiny Stanleyho Marcusa – majiteľa a zakladateľa obchodného domu Neiman Marcus.

Tentoraz však už legendy nahradili nové hviezdy. A zišlo sa ich dosť. Pred objektívy sa postavila herečka Dakota Faning, slávna dcéra Phila Collinsa Lily či modelka a herečka Lauren Hutton.

Herečka Dakota Fanning v kreácii Chanel Couture.
Herečka Kristen Stewart na prehliadke Chanel v...
+9Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour v...

Najväčšiu pozornosť pútala Kristen Stewart. Na utorňajšiu šou ju obliekli štylisti do kúskov z jarnej kolekcie značky – široké kožené nohavice, okolo ktorých mala previazaný kašmírový svetrík a kašmírový top nad pupok však pôsobili na Stewartovej akoby ošuntelo a zaprášene – tak trochu drsne akoby z divokého Západu. Možno však práve to je dôvod, prečo si ju Karl Lagerfeld vybral za reklamnú tvár prezentovanej kolekcie, ktorú modelky ukázali v umelo vytvorenej rodeo sále vyzdobenej desiatkami starých automobilov.

Modelka na prehliadke značky Chanel pod názvom... Foto: SITA/AP, Tony Gutierrez
Modelka na prehliadke značky Chanel pod názvom Metiers d'Art, ktorá sa konala v americkom Dallase a netajila vplyvy americkej kultúry, estetiky indiánskeho a kovbojského odievania. Ide o kolekciu Pre-Fall 2014. Modelka na prehliadke značky Chanel pod názvom Metiers d'Art, ktorá sa konala v americkom Dallase a netajila vplyvy americkej kultúry, estetiky indiánskeho a kovbojského odievania. Ide o kolekciu Pre-Fall 2014.

O silnej inšpirácii estetikou kovbojského a indiánskeho odievania nebolo v prípade najnovšej kolekcie pochýb. Strihy boli hranatejšie, sukne dlhšie, modelky mali na nohách variácie na kovbojské čižmy. Okrem výrazných masívnych kabátov zdobených strapcami a podobne riešených delikátnych pletenín či ponč nechýbali ani koktejlové šaty alebo večerné modely a denimové kúsky.

Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour v... Foto: SITA/AP, Tony Gutierrez
Anna Wintour Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour v spoločnosti dizajnéra značky Chanel Karla Lagerfelda.

Francúzsky módny ateliér opäť využil luxusné materiály – koža, semiš, ale aj tvíd a hodváb sa striedali na bezmála stovke prezentovaných modelov.

Kampaň s herečkou Kristen Stewartovou by mala vzniknúť v najbližšch týždňoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Kristen Stewart #kovboji #Indiáni #Dallas #Chanel #minifilm #The Return

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...