Ples v opere prilákal prominentov: Ohúrila Hablovičová, nechýbal Huba

Plesová sezóna každoročne potrebuje veľkolepú premiéru. Aj tento rok, už tradične v prvú sobotu po Troch kráľoch, sa o ňu postaral Ples v opere.

12.01.2014 02:24 , aktualizované: 11:50
debata (37)
Lucia Hablovičová s dizajnérom Borisom... Foto: ORANGE
Lucia Hablovičová a Boris Hanečka Lucia Hablovičová s dizajnérom Borisom Hanečkom, ktorý bol jej garde a zároveň autorom šiat.

Štrnásty ročník slávnostného podujatia neopustil priestory historickej Opery SND – prečo by aj. Ide o jednu z najkrajších historických budov v Bratislave, ktorá zároveň spĺňa dôležité požiadavky pre organizáciu, účinkujúcich aj približne šesťsto pozvaných hostí.

Pompézny večer po oficiálnom príhovore moderátorky Lucie Barmošovej, generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla Mariána Chudovského a zástupcu organizátora – generálneho riaditeľa Pavla Lančariča z Orange Slovensko už tradične vezme do svojich rúk hviezda plesu. Stala sa ňou 54-ročná americká speváčka Suzanne Vega.

Herec Martin Huba manželku na tanečnom parkete...
Dizajnér Fero Mikloško so svojou partnerkou.
+79Riaditeľka ankety OTO Jana Prágerová s manželom.

V šatách z poslednej kolekcie dizajnéra Rafa Simonsa pre módny dom Jil Sander udrela do gongu a oficiálne tak dala požehnanie na prvý valčík a tiež obdobie bálov po celom Slovensku. Dôvod, prečo prijala pozvanie účinkovať v Bratislave, sa však spája predovšetkým s charitatívnym poslaním plesu. Výťažok zo „vstupného“, ktorého cena je minimálne 500 eur na pozvaný pár, bude totiž určené šiestim perinatologickým centrám po celom Slovensku, ktoré sa starajú o predčasne narodené deti.

„Organizovať ples, preto, aby ste pomohli deťom – nemyslím si, že by existoval lepší dôvod,“ uviedla Američanka, ktorá sa druhýkrát objavila pred hosťami polhodinu po polnoci. Už v prvom rade ako speváčka a hudobníčka. V nohavicovom kostýme Saint Laurent, ktorý doplnila cylindrom, zahrala niekoľko svojich hitov v upravených aranžmánoch.

Herec Martin Huba manželku na tanečnom parkete... Foto: ORANGE
Herec Martin Huba manželku na tanečnom parkete povykrúcal. Herec Martin Huba manželku na tanečnom parkete povykrúcal.

Vega však nebola jedinou hudobnou hviezdou, ktorú si organizátori pozvali na tohtoročný ples. Absolútny úvod večera patril Ľubici Vargicovej a Miroslavovi Dvorskému, ktorý v spoločnosti tanečníkov Slovenského divadla tanca, zaspievali árie z La Traviaty. „Sme v chráme opery a divadla, v chráme baletu, tak sme sa rozhodli, že nebudeme tentoraz robiť také rôzne kúsky, ale pokúsime sa urobiť taký inscenovaný pocit z opery opier – Traviaty,“ povedal režisér Plesu v opere Ján Ďurovčík. „A keďže máme k dispozícii takých sólistov, ako Ľuba Vargicová, Miro Dvorský, sólisti Slovenského divadla tanca, orchester a všetky tie ostatné veci, tak sme sa rozhodli, že to týmto spôsobom urobíme,“ dodal.

Paralympijský športovec Ján Riapoš a poslankyňa... Foto: ORANGE
Ján Riapoš a poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Bibiána Obrimčáková Paralympijský športovec Ján Riapoš a poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky Bibiána Obrimčáková v sobotu v Piešťanoch uzavreli manželstvo. Namiesto svadobnej hostiny zamierili na ples do opery.

„Toto je jedno z najkrajších otvorení, aké si pamätám. Nepôjdem pamäťou veľmi dozadu, ale musím povedať, že som zažil niekoľko pekných otvorení plesu, ale toto bolo azda najkrajšie,“ konštatoval herec Jozef Vajda.

Člen plesového výboru, herec Martin Huba, sa na tvorbe programu osobne podieľa. S podobou večera bol nadmieru spokojný. „Zatiaľ som žiadnu chybu nezbadal. Na tomto plese je dobré, že každý z nich vzniká, že nie je extrémne nalinkované, čo musí byť a ako to musí byť. Je to spoločenstvo dosť uvoľnených ľudí, ktorý večer vytvoria a zatiaľ každý rok bol vytvorený veľmi príjemne,“ komentoval herec, ktorý na slávnostnú akciu trochu meškal, pretože utekal rovno z divadelného predstavenia.

Ešte zaujímavejší vývoj dňa však musel mať za sebou predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš. Ten sa totiž v sobotu v Piešťanoch oženil s poslankyňou Bibiánou Obrimčákovou. Namiesto na svadobnú hostinu zamierili na Ples v opere.

zväčšiť Moderátorka slávnostného večera Lucia Barmošová... Foto: ORANGE
Lucia Barmošová Moderátorka slávnostného večera Lucia Barmošová sa objavila v šatách od dizajnéra Borisa Hanečku.

Na podujatí nechýbali stálice, ale ani „debutanti“. Medzi hosťami sa tento rok objavila opäť odborníčka na etiketu a protokol Deana Lutherová, dizajnérka Iveta Lederer či manželia Iveta a Martin Malachovskí alebo Boris Kollár s priateľkou Andreou Heringhovou. Vôbec prvýkrát sa na plese objavil Matej Sajfa Cifra s priateľkou Veronikou Ostrihoňovou či herec Martin Mňahončák a spisovateľka Petra Nagyová-Džerengová aj Miss Slovensko Karolína Chomisteková. Nováčikom bol aj nový generálny riaditeľ televízie Markíza Matthias Settele, ktorý prišiel s priateľkou. Naopak, chýbala herečka Emília Vášáryová, ktorá drží smútok za svojím zosnulým manželom Milanom Čorbom.

Moderátor Matej Cifra prichádza s priateľkou... Foto: TASR, Martin Turanovič
Matej Cifra prichádza s priateľkou Veronikou Ostrihoňovou Moderátor Matej Cifra prichádza s priateľkou Veronikou Ostrihoňovou. Ples v opere si užili prvýkrát.

Jednou z najkrajších dám večera bola Lucia Hablovičová, ktorá sa vrátila do plesovej spoločnosti po ročnej pauze. Tentoraz už ako mamička. Svoju ratolesť však nechala doma s partnerom a do opery ju už tradične sprevádzal Boris Hanečka – dizajnér, ktorý stál zároveň aj za jej večernou róbou. A nielen tou. Od Hanečku pochádzali aj šaty moderátorky Plesu Lucie Barmošovej.

Pre Pravda.sk sa zverila, že ju podujatie veľmi príjemne prekvapilo. „Akonáhle som vyšla na pódium, pocit, že neviem, do čoho idem, sa stratil. Privítali ma príjemné a usmiate tváre. Robí sa mi to fantasticky a verím, že to zvládnem až do konca,“ naznačila pár minút pred polnocou Barmošová.

zväčšiť Speváčka Suzanne Vega si na úder na gong... Foto: ORANGE
Suzanne Vega Speváčka Suzanne Vega si na úder na gong obliekla šaty Jil Sander, ktoré vznikli v rámci poslednej kolekcie Rafa Simonsa pre tento módny dom.

O zábavu sa okrem nej či už spomenutej Suzanne Vega počas večera staralo niekoľko interpretov a umelcov – napríklad nostalgicko-tanečné spomínanie si vzala „na starosť“ česká legenda Marie Rottrová a soul-funková kapela Delegation. Zoznam účinkujúcich doplnila tiež speváčka Nela Pocisková a Marián Čekovský alebo Cigánski diabli, ktorý už tradične vyhrávali v menej formálnych priestoroch reštaurácie v podzemí.

Hostia štrnásteho ročníka si pochutnávali na delikatesách rôznorodých chutí a popíjali pritom nielen exkluzívne vína, ale aj výberový alkohol. Priestory budovy skrášlila bohatá kvetinová výzdoba v tónoch bielej, krémovej a žltej, doplnenej zelenou. Okrem ruží a miniruží boli súčasťou výzdoby aj zelenkavé orchidey či gerbery.

Operná speváčka Ľubica Vargicová s kolegom... Foto: ORANGE
Ľubica Vargicová s kolegom Miroslavom Dvorským Operná speváčka Ľubica Vargicová s kolegom Miroslavom Dvorským v úvodnom čísle slávnostného večera spievali árie z La Traviaty.

Ples v opere sa ani tentoraz neobišiel bez protestov či verbálnych útokov na hostí. Hoci červený koberec „bránili“ zátarasy, pokriky ako „hanba“ zneli aj za šík v pozore stojacich policajtov.

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #červený koberec #charita #celebrity #Suzanne Vega #Ples v opere 2014 #plesová sezóna

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...