Obrazom: Móda pozvaných Plesu v opere - ktoré dámy očarili?

Štrnásty ročník Plesu v opere, ktorý pravidelne otvára plesovú sezónu na Slovensku, je za nami. Ako sa obliekli pozvaní hostia?

12.01.2014 10:45
debata
Lucia Hablovičová v spoločnosti a róbe Borisa... Foto: ORANGE
Lucia Hablovičová v spoločnosti a róbe Borisa Hanečku. Lucia Hablovičová v spoločnosti a róbe Borisa Hanečku.

Na červenom koberci a neskôr aj v priestoroch historickej budovy Opery SND sa striedali dámy v kreáciách od domácich dizajnérov, zahraničných módnych domov, no nechýbali ani kúsky z požičovne.

Lucia Hablovičová v šatách z dielne Borisa...
Manželia Dagmar Hubová a Martin Huba.
+35Moderátor Matej Cifra, známy najmä pod...

Populárnejšie boli tento rok tmavšie a tlmenejšie farebné tóny. Vzhľadom na slávnostný charakter udalosti však nechýbali metalické zdobenia, flitre či krištály, ktoré zdobili zväčša korzetovú časť, no niekedy aj celú masívnu sukňu. Opera je miesto, ktoré sa nebráni ani troške dramatickosti a teatrálnosti.

Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v... Foto: ORANGE
Andrea Cocherová Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v šatách od Hany Převrátilovej.

S dokonale vybalansovanou mierou ju predviedli dámy ako Lucia Hablovičová či Lucia Barmošová. Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová vyzerala veľmi príťažlivo a žensky v róbe od Hany Převrátilovej. Tehotná operná diva a moderátorka minuloročného plesu Adriana Kučerová musela zvládnuť úlohu obliecť svoje zaoblené bruško. S pomocou dizajnéra Roberta Bartolena, s ktorým spoločne vytvorili podobu šiat, sa jej to podarilo pôvabne.

Veľkolepo vyzerala v tyrkysovej róbe s čipkovaným a flitrami zdobeným živôtikom lekárka Alena Pálová. Nesklamala ani Andrea Heringhová, ktorá v čiernej kreácii s dramaticky aranžovanou kožušinou a účesom na spôsob 30-tych rokov minulého storočia bola neprehliadnuteľná.

Podnikateľ Boris Kollár s partnerkou Andreou... Foto: ORANGE
Podnikateľ Boris Kollár s partnerkou Andreou Heringhovou. Podnikateľ Boris Kollár s partnerkou Andreou Heringhovou.

Niektoré ženy zaujali ozdobami vo vlasoch, či šperkmi. Našli sa aj také, ktorým viac než pompéznosť vyhovovala jednoduchosť a stavili skôr na jednoduché siluety a menšiu zdobnosť. V galérii vyššie si môžete pozrieť zatiaľ dostupné fotografie pozvaných žien. Postupne budeme pridávať ďalšie. Samostatný komplexnejší materiál o móde pozvaných prinesieme v pondelok na webe Koktail.pravda.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #červený koberec #Ples v opere #ako sa obliekli

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...