Móda z plesu: Kmotríková prekvapila, Czoborovú zradili detaily

Víkendová plesová sláva jednej zo slovenských poisťovní donútila opäť známe dámy vkĺznuť do slávnostnej garderóby a popasovať sa s výzvou, ako očariť a zaujať. Ako sa im to podarilo?

21.01.2014 12:26
debata (4)
Herečka Diana Mórová. Foto: Herial
Diana Mórová Herečka Diana Mórová.

Slovenky sa rady trbliecu – to je azda základný poznatok, ktorý vás napadne, keď si prezriete galérie známych žien zo spoločenských podujatí. Dizajnér Boris Hanečka v nedávnom rozhovore pre Žena.pravda.sk poukázal na to, že hoci svetový trend je delikátnejší a tlmenejší, s menej leskom, u nás to stále neplatí. Aj v blyšťaní je však nutné rozlíšiť to štýlovejšie a vkusnejšie od lacného závanu gýču a tržnicovej estetiky.

Rok 2014: Herečka Diana Mórová v trblietavej...
Spisovateľka a moderátorka Tamara Heribanová v...
+13Modelka a moderátorka Mária Zelinová v šatách z...

Herečka Diana Mórová možno nemá veľa ženských fanúšičiek, ale jedno sa jej uprieť nedá – na svoj vek vyzerá skvelo. Zväčša nevolí komplikované modely – aj tentoraz vyrazila do spoločnosti v čiernej trblietavej tube so zníženým lodičkovým výstrihom. Punc pikantnosti dodávala modelu priehľadná látka, pod ktorou by silnejšie blesky odhalili bielizeň. Jemná drapéria v drieku podčiarkla ženské krivky. Prirodzenosť, s ktorou pristúpila k úprave vzhľadu, je sympatická – na druhej strane však akoby čosi chýbalo. Akoby to celé bola len kostýmová skúška a nie hotový look.

Moderátorka TV JOJ Adriana Kmotríková (vľavo) s... Foto: Herial
Adriana Kmotríková Moderátorka TV JOJ Adriana Kmotríková (vľavo) s dermatologičkou Alenou Pallovou.

Metalickú kovovosivú kreáciu si obliekla aj moderátorka Adriana Kmotríková. V jej prípade šlo o pomerne temný a dramatický model na jedno rameno s aranžovaným previsom látky, čo samo osebe bolo prekvapením. Blondínka zvyčajne inklinuje k romantickejšie pôsobiacim kúskom a táto zmena bola príjemná. Úprava je štandardná, škoda kabelky. K looku vôbec nepasuje. Farebnosť doplnkov môže temnosť šiat rozbíjať, problémom je forma. Táto róba by si žiadala luxusnú kabelku v pevnom geometrickom tvare, napríklad obdĺžnik s ostrými hranami v lakovanom dezéne.

Moderátorka večera Andrea Belányiová. Foto: Herial
Andrea Belányiová Moderátorka večera Andrea Belányiová.

Ďalšia jojkárska tvár – moderátorka Andrea Belányiová bola sprievodkyňou večera a na túto príležitosť si obliekla hnedý model pošívaný tisíckami flitrových a trblietavých častíc na jedno rameno. Strih s rozširujúcou sa sukňou a naznačenou vlečkou postave svedčal. Farba šiat bola netradičná, no o to zaujímavejšia. Dobre kooperovala aj s tónom pleti. Výrazná aplikácia krištáľovej kvetiny na pleci bola v poriadku. Bohužiaľ, predel v drieku prikrášlený ďalšou, väčšou krištáľovou kvetinou bol za hranicou a zbytočne zlacňoval celkový dojem.

Bývalá fitnesska Zora Czoborová si obliekla... Foto: Herial
Zora Czoborová Bývalá fitnesska Zora Czoborová si obliekla príťažlivé šaty od Fera Mikloška.

Pravdepodobne jeden z najkrajších modelov z kolekcie Orange Fashion Show od od Fera Mikloška predviedla bývalá fitneska Zora Czoborová. Bohužiaľ, v jej prípade platilo, že detaily dokážu veľa pokaziť. Dĺžka šiat bola na modelke až po zem, takže kratší lem odhaľujúci (masívne pôsobiace) topánky u Czoborovej nemožno chápať ako zámer, ale negatívum. Kožušinové bolerko a kabelka do ruky šatám neprekážala, umocňovala ich luxusný charakter. Pri pohľade na stiesnený dekolt a odtieň pokožky, ktorý viac než januárovú dovolenku v exotike evokoval tradičný lesk a farbu súťažiacich z majstrovstiev vo fitness, však dobrý zámer končil na polceste. A je to škoda.

Modelka a moderátorka Mária Zelinová v šatách z... Foto: Herial
Mária Zelinová Modelka a moderátorka Mária Zelinová v šatách z kolekcie NuPPl.

Zo súboja dám na sobotňajšom plese vyšli lepšie tie, ktoré stavili na menej lesku, zaujímavú formu a decentnejšiu úpravu. Platilo to pre moderátorku Máriu Zelinovú, dermatologičku Alenu Pallovú aj spisovateľku Tamaru Heribanovú.

Prvá menovaná si obliekla čierny model s čipkovanými rukávmi a panelom čipky v dekolte. Zvýraznená línia pliec sa štíhlej a vysokej nositeľke hodila, jemná vlečka pridávala slávnostný charakter aj napriek zjavnej jednoduchosti šiat a použitého materiálu. Účes bol pôvabný, náušnice mohli byť menšie.

Spisovateľka a moderátorka Tamara Heribanová v... Foto: Herial
Tamara Heribanová Spisovateľka a moderátorka Tamara Heribanová v kreácii od Marcela Holubca.

Lekárka Alena Pallová volila zaujímavo riešený čierny model so zavinovaním okolo krku a zapínaním na prednom drieku. Látka vpredu aranžovaná do nepravidelného previsu dodávala inak jednoduchej siluete objem. Kabelka do ruky bola béžovoružovkastou farebnosťou aj veľkosťou vhodná, vybíjaný dezén bol však zbytočný.

Z celkom iného súdka ako v prípade ostatných žien bola garderóba Tamary Heribanovej. Ázijská inšpirácia v modeli od Marcela Holubca z hodvábnej látky, ktorej potlač navrhol Juraj Straka, bola celkom zjavná. Umocňovala ju aj obuv – topánky Prada z japonskej kolekcie minuloročnej jari. Pôvab šiat spočíval v precíznosti strihu a priam dokonalej symetrii – strohá, skoro celibátna úprava bez šperkov a s uhladenými vlasmi celkový, originálny dojem zvýrazňovala. Pre niekoho môže ísť o priveľmi experimentálny plesový look – Heribanová ho však unosila.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Diana Mórová #Zora Czoborová #Adriana Kmotríková #ples #móda známych žien

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...