Nymfomanka v Berlíne: Kráľovnou večera sa stala krásna Thurman

Hoci vo svete ju už videli tisíce divákov, snímka Nymfomanka vyvolala na festivale v Berlíne veľký ošiaľ. Nielen pre samotnú kontroverznosť titulu, ale aj prítomnosť hereckých hviezd.

10.02.2014 00:00
debata
Herečka Uma Thurman žiarila na červenom koberci... Foto: SITA/AP, Axel Schmidt
Uma Thurman Herečka Uma Thurman žiarila na červenom koberci v Berlíne.

Skutočnou kráľovnou nedeľňajšieho programu sa stala hollywoodska diva Uma Thurman, ktorá vo filme stvárnila jednu z hlavných úloh. Jej príchod do metropoly Nemecka, ktorá momentálne žije 64. ročníkom filmového sviatku, bol v znamení lovcov autogramov, dotieravých objektívov a stoviek nadšených fanúšikov.

Herečka Uma Thurman si necháva upravovať...
Zľava: Stellan Skarsgard, Bente von Trier,...
+7Herečka Uma Thurman žiarila na červenom koberci...

Sama Thurman si však očividne pozíciu hviezdy užívala plnými dúškami. Pred popoludňajším stretnutím s novinármi rozdala desiatky podpisov a s úsmevom pózovala aj s kolegami pred fotostenou. Nesklamala ani na večernej premiére. Jedna z najkrajších žien filmového priemyslu, inak matka troch detí, ohúrila v čiernych večerných šatách, s decentným líčením a účesom. Tie jej upravovali ešte priamo na mieste – ako pravej filmovej dive.

Herečka Uma Thurman bola hlavnou hviezdou... Foto: Reuters, THOMAS PETER
Herečka Uma Thurman bola hlavnou hviezdou premietania Nymfomanky v Berlíne. Medzi fanúšikmi a lovcami autogramov bola na roztrhanie. Herečka Uma Thurman bola hlavnou hviezdou premietania Nymfomanky v Berlíne. Medzi fanúšikmi a lovcami autogramov bola na roztrhanie.

Pozornosť však na seba strhol aj samotný režisér Lars von Trier, keď si zavtipkoval na účet konkurenčného festivalu v Cannes. Jeho logo a nápis „nežiaduca osoba“ hrdo vystavil na tričku a odkázal tak na incident spred dvoch rokov, keď ho pre reči o Hitlerovi vykázali z festivalu.

Režisér Lars von Trier si pred objektívy... Foto: Reuters, TOBIAS SCHWARZ
Lars von Trier Režisér Lars von Trier si pred objektívy obliekol tričko s nápisom Nežiaduca osoba a logom festivalu v Cannes.

Podivnú prezentáciu v posledných mesiacoch volí aj herec Shia LaBeouf a výnimkou nebolo ani nedeľňajšie premietanie nezostrihaného prvého dielu Nymfomanky. LaBeouf prišiel na červený koberec síce v obleku a vyleštených topánkach, no na hlave mu trónilo papierové vrecúško s nápisom „Už viac nie som slávny“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Uma Thurman #Nymfomanka #Shia LaBeouf #Berlinale #Lars von Trier

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...