Oscaroví nominanti sa zišli na obede, žiarila Lupita aj Cate Blanchett

Viac ako 150 hercov a herečiek, režisérov, filmárov, ale aj kaderníkov, vizážistiek a štylistov sa v pondelok zišlo tradičnom obede v Beverly Hills, aby spoločne oslávili radosť z nominácie na ocenenie Americkej filmovej akadémie v niektorej zo 24 kategórií.

11.02.2014 13:14
debata
Kenská herečka Lupita Nyong'o v kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Lupita Nyong'o Kenská herečka Lupita Nyong'o v kreácii Christian Dior.

Recepcia ale mohla byť považovaná aj za súčasť súboja pred hlasovaním o tohtoročných Oscaroch, ktorých slávnostné udeľovanie sa uskutoční 2. marca v Los Angeles. „O takom vzostupe som nemohla ani snívať. Je to neuveriteľné a stále to pokračuje,“ poznamenala po príchode herečka Lupita Nyong'o, ktorá sa tento rok stala ozdobou všemožných červených kobercov a príležitosť si nenechala uniknúť ani tentoraz. Rola v dráme 12 rokov v reťaziach jej priniesla nomináciu na uctievanú sošku za vedľajšiu ženskú postavu.

Herečka Cate Blanchett v strieborných šatách z...
Herec Christian Bale a jeho manželka Sibi Blazic.
+9Herečka Amy Adams dorazila ako dáma v červenom....

Uličkou novinárov, fotoreportérov a kameramanov prešli aj ďalšie hviezdy – Cate Blanchett, Leonardo DiCaprio či June Squibbová, ktorá o Oscara súperí s Nyong'oovou. „Je to veľmi vzrušujúce, cítim sa byť súčasťou komunity. Je to veľká zábava,“ vyhlásila herečka, ktorá si zahrala v road-movie Nebraska.

Na zozname hostí nechýbali ani nominovaní režiséri Alfonso Cuarón (Gravitácia), Steve McQueen (12 rokov otrokom), Alexander Payne (Nebraska), David O. Russell (Špinavý trik) a Martin Scorsese (Vlk z Wall Street).

Matthew McConaughey s manželkou Camilou Alvesovou. Foto: Reuters, John Shearer
Matthew McConaughey s manželkou Camilou Alvesovou. Matthew McConaughey s manželkou Camilou Alvesovou.

Minulý mesiac si najviac nominácií, dokopy desať, odniesli kriminálka Špinavý trik a vesmírny triller Gravitácia. Práve tieto dve snímky, spolu s film 12 rokov otrokom, sa javia byť favoritmi v zápolení o Oscara za najlepší film. O cenách majú členovia akadémie hlasovať od 14. do 25. februára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #Oscar #hviezdy #Lupita Nyong´o #slávnostný obec #súboj

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...