Michelle Obamová opäť uchvátila na štátnej večeri. Róbu ocenili kritici

Počas utorňajšej štátnej večere usporiadanej v Bielom dome americkým prezidentským párom na počesť hlavy Francúzska Françoisa Hollanda na seba hlavnú pozornosť znova strhla prvá dáma USA Michelle Obamová.

12.02.2014 11:15
debata (4)
Americký prezidentský pár bol v centre... Foto: SITA/AP, Evan Vucci
Michelle Obamová, Barrack Obama Americký prezidentský pár bol v centre pozornosti. Dych vyrážala najmä prvá dáma Michelle Obamová v krásnych šatách.

Podľa amerických médií sa o to zaslúžil nielen fakt, že čestný hosť po nedávnom rozchode s dlhoročnou partnerkou Valérie Trierweilerovou dorazil sám a po boku o hlavu vyššej Obamovej vyzeral trochu zakríknuto, ale aj róba prvej dámy z dielne venezuelsko-americkej návrhárky Caroliny Herrery.

Prvá dáma USA Michelle Obamová sa musela na...
Americký prezident Barrack Obama s manželkou...
+3Americký prezidentský pár bol v centre...

Obamová zvolila krajkový čierny top s polodlhými rukávmi a objemnú sukňu až na zem vo farbe nazývanej modrá slobody. Podľa autorky knihy „Michelle Obamová:Prvá dáma módy a štýlu“ Susan Swimmerovej táto luxusná róba odrážala francúzsku estetiku.

„Z Bieleho domu do Versailles to nie je zas tak ďaleko,“ povedala Swimmerová agentúre AP. „Drží sa oveľa viac francúzskej estetiky ako u šiat, ktoré sme u nej videli predtým . Je to veľmi francúzske v zmysle, ako je róba zdobená, použitím čipky a zamatového pásu,“ doplnila.

Prvá dáma USA Michelle Obamová sa musela na... Foto: Reuters, JONATHAN ERNST
Michelle Obamová, Francois Hollande Prvá dáma USA Michelle Obamová sa musela na prezidenta Francoisa Hollanda pozerať zhora. On zasa jej mohol nazerať priamo do výstrihu.

Podľa ďalšej expertky na módny štýl Obamovej Kate Bettsovej boli utorkové šaty americkej prvej dámy oveľa luxusnejšie a elegantnejšie než tie, ktoré si vybrala na predchádzajúcu štátnu večeru v Bielom dome. „Sú to veľmi štýlové šaty predovšetkým preto, že ona zvyčajne nosí modernejšiu módu,“ uviedla autorka knihy „Ikona všedného dňa: Michelle Obamová a sila štýlu“.

Za trochu raritnú označila skutočnosť, že manželka Baracka Obamu mala pri tejto slávnostnej udalosti šaty s rukávmi. Zvyčajne má totiž svoje ruky odhalené. Aj tak sa Obamovej v americkej tlači dostalo chvály za jej „francúzsku róbu“, ktorú denník Washington Post označil za „spektakulárnu“.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Barack Obama #Michelle Obamová #štátna večera #Carolina Herrera

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...