Nové prsia Angeliny (vraj) ovládli oscarovú noc. Aj ukrajinská kráska!

Americká filmová akadémia v noci z nedele na pondelok rozdeľovala ceny Oscar.

04.03.2014 00:00
debata
Herečka Angelina Jolie pútala pozornosť novými... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Angelina Jolie Herečka Angelina Jolie pútala pozornosť novými prsiami - skryla ich však pod šatami od Elieho Saaba.

Prinajmenšom rovnakú pozornosť ako to, ktorý film či herec v jednotlivých kategóriách zvíťazí, budia aj módne kreácie a ďalšie zaujímavosti okolo prichádzajúcich hviezd. Server Hollywood Reporter vybral niekoľko čriepkov z červeného koberca:

Angelina Jolie a jej prsia

Hollywoodsky pár Angelina Jolie a jej partner Brad Pitt patria medzi najsledovanejšie a najslávnejšie hollywoodske hviezdy. Ako poznamenal jeden z prítomných novinárov, „kde sú tí dvaja, tam ostatní cítia, že sú len obyčajní smrteľníci“. Tento rok Angelina Jolie dorazila na červený koberec v striebrom vyšívaných šatách od dizajnéra Elieho Saaba s čiastočne priesvitným živôtikom, ktorý odvážne poodhaľoval jej prsia . A to sa nepochybne stane predmetom mnohých komentárov, pretože Jolie podstúpila v minulom roku obojstranné operatívne odobratie pŕs a následne rekonštruktívnu plastickú operáciu. K tomuto kroku sa tridsaťosemročná herečka rozhodla kvôli vysokému genetickému riziku ochorenia rakovinou prsníka .

Herečka Charlize Theron dorazila v róbe Dior. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Charlize Theron Herečka Charlize Theron dorazila v róbe Dior.

Čierna je späť

…alebo vôbec nikdy neodišla. Hoci tohtoročným dámskym róbam na Oscaroch dominovali jemné pastelové tóny, čierna nemohla chýbať. V čiernych, elegantných šatách dorazila napríklad Charlize Theron (Dior) a Olivia Wilde (Valentino). A štylisti poznamenávajú, že po minuloročnej miestami až prehnanej a prezdobenej nádhere tento rok boli hviezdy pri voľbe šiat o poznanie zdržanlivejšie. Svoju úlohu mohlo zohrať aj to, že na Zlatých glóbusoch, cenách Združenia filmových a televíznych hercov (SAG) a ďalších podobných akciách sa v poslednej dobe objavovalo toľko módnej extravagancie, že sa na Oscary hviezdy rozhodli siahnuť po dôstojnejšej, tlmenejšej a klasickej podobe šiat.

Ekologické šaty

Zažiariť v trochu odlišnom zmysle sa rozhodla herečka Olga Kurylenko, ktorá získala slávu predovšetkým vďaka úlohe v bondovke Quantum of Solace z roku 2008. Na červenom koberci sa objavila v štýlových červených šatách vytvorených v duchu zásad trvalo udržateľného rozvoja v rámci módnej iniciatívy herečky a bývalej modelky Suzy Amisovej-Cameronovej (manželke režiséra Jamesa Camerona) Red Carpet Green Dress.

Herečka Olga Kurylenko v šatách z ekologicky... Foto: Reuters, ADREES LATIF
Olga Kurylenko Herečka Olga Kurylenko v šatách z ekologicky udržateľnej výroby.

Táto iniciatíva existuje päť rokov a každoročne vyberie jednu ekologicky šetrnú módnu kreáciu, aby debutovala pri odovzdávaní Oscarov. „Myslím, že je to skvelý nápad,“ povedala Kurylenko, ktorá sa narodila na Ukrajine. „Naozaj oceňujem, čo Suzy robí. Je dôležité upozorňovať na skutočnosť, že by sme mali byť ekologickejší. Neprídeme tým ani o kvalitu, ani o krásu,“ dodala. A aby sa zásadám nespreneverila, doplnila šaty tiež „vegánskymi lodičkami“ z limitovanej edície vyrobenej v spolupráci PETA a britskej obuvníckej firmy Beyond Skin.

… a ekologický smoking

Z rovnakej dielne ako Olga Kurylenko si vybral smoking na odovzdávanie Oscarov aj Kellan Lutz, hviezda filmu Herkules: Zrodenie legendy. Podľa serveru Hollywood Reporter ide o vôbec prvý ekologicky šetrný smoking, aký sa na Oscaroch objavil.

Herečka Angelina Jolie v róbe Elie Saab Couture.
Speváčka Lady Gaga v róbe Atelier Versace.
+44Herečka Anne Hathaway si na slávnostný večer...
debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #Olga Kurylenko #Oscar 2014 #čierna farba #ekologické šaty

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...