Sviatok filmu sa začal: Hviezdy vytiahli úchvatné róby, to musíte vidieť!

Vo francúzskom letovisku Cannes sa v stredu začal 67. ročník prestížneho medzinárodného filmového festivalu.

14.05.2014 21:52
debata
Zľava: herečka Paz Vega (v šatách Elie Saab... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
herečka Paz Vega (v šatách Elie Saab Couture), herečka Nicole Kidman (v róbe Armani privé) Zľava: herečka Paz Vega (v šatách Elie Saab Couture), herečka Nicole Kidman (v róbe Armani privé) a herec Tim Roth zdravia médiá a fanúšikov.

Do hlavnej súťažnej prehliadky síce bolo nominovaných 18 snímok, filmový sviatok ale po príchode hviezd po slávnom červenom koberci odštartoval tradične nesúťažným dielom, a to kontroverzným americkým filmom o bývalej monackej kňažnej Grace Kelly.

Herci Tim Roth a Nicole Kidman počas príchodu...
Čínska hviezda Zhang Ziyi.
+38Herečka a modelka Laetitia Casta si na...

Počas otváracieho ceremónialu, ktorým v sále sprevádzal francúzsky herec Lambert Wilson, pózovali na schodisku festivalového paláca napríklad francúzsko-talianska herečka Chiara Mastroianni, čínska hviezda Zhang Ziyi či herečka Adele Exarchopoulos, ktorá minulý rok získala Zlatú palmu spoločne s kolegyňou Leou Seydoux za výkon vo filme Život Adele.

Najväčšiu pozornosť ale vzbudila hollywoodska hviezda Nicole Kidman, stvárňujúcu titulnú úlohu v životopisnej dráme Grace, kňažná monacká. Monacká kniežacia rodina film bojkotuje a tvrdí o ňom, že skresľuje realitu. Niektoré prvé kritiky hovorí o „neuveriteľne hlúpej melodráme“ a „nudnom filme“. Bez ohľadu na to však Kidman absolvovala premiéru ako pravá hollywoodska diva – na túto príležitosť si obliekla luxusnú róbu z dielne Armani Privé a s úsmevom pózovala fotografom.

Čínska hviezda Zhang Ziyi. Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Zhang Ziyi Čínska hviezda Zhang Ziyi.

Slávnostný večer je však pravidelne prezentáciou pôvabu a štýlu a na červenom koberci ho bolo v stredu večer neúrekom. Už spomenutá Zhang Ziyi si napríklad obliekla extravagantnú róbu od Stephana Rollanda, ktorej vrch tvorilo akoby brnenie z lakovanej kože. Herečka Adele Exarchopoulos zvolila model s koženým topom od Louis Vuitton a prekvapila hĺbkou výstrihu.

Titul najsexi dámy večera si pravdepodobne vyslúžila Američanka Blake Lively, ktorá vo vínovej róbe Gucci predvádzala pod vysokým rozparkom dokonalé nohy. Všetky dámy však pravdepodobne bledli závisťou pri forme 76-ročnej Jane Fonda. Americká hviezda, ktorá je pravidelne hosťom kozmetickej značky – jednej zo sponzorov podujatia, sa objavila vo vínovej róbe Elie Saab Couture a vyzerala skvelo.

Herečka Blake Lively bola najsexi dámou večera. Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Herečka Blake Lively bola najsexi dámou večera. Herečka Blake Lively bola najsexi dámou večera.

Zoznam hostí dopĺňala napríklad herečka Alice Taglioni, modelky Karlie Kloss a Kendall Jenner či herečka Zoe Saldana a jej francúzska kolegyňa Audrey Tautou.

Nechýbala ani novozélandská režisérka Jane Campion, jej americká kolegyňa Sofia Coppola, francúzska herečka Carole Bouquet či americký herec Willem Dafoe, ktorí sú tento rok členmi odbornej medzinárodnej poroty rozhodujúcej o najbližšom držiteľovi Zlatej palmy. A ani v prípade dám z poroty sa nedalo hovoriť o tom, že by podcenili slávnostnú príležitosť. Boquet mala dokonca jednu z najdrahších rób – večernú toaletu Chanel Couture.

Herečka Jane Fonda v róbe z dielne Elie Saab... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Jane Fonda Herečka Jane Fonda v róbe z dielne Elie Saab Couture.

Fanúšikovia trilerov sa tešia na nedeľu, keď Sylvester Stallone, Harrison Ford, Mel Gibson a Arnold Schwarzenegger majú prísť do letoviska v tanku. Svojou šou budú propagovať svoj ​​nový akčný film Expendables 3, ktorý je pokračovaním komerčne úspešných dvoch predchádzajúcich filmov.

Zo súťažných filmov môže Zlatú palmu z Cannes pri odovzdávaní trofejí 25. mája získať napríklad aj domáca legenda Jean-Luc Godard za 3D snímku Adieu au langage (Zbohom jazyku), ktorý bol však natočený vo švajčiarskej produkcii.

Členka poroty - režisérka Sofia Coppola... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Sofia Coppola Členka poroty - režisérka Sofia Coppola vyzerala skvelo v minišatách Valentino.

Kanaďan David Cronenberg mieri do súťaže sa snímkou ​​Maps to the Stars, ktorý má na príbehu rodiny Weissových poodhaliť temnú stránku Hollywoodu. Kanada má v oficiálnej súťaži tento rok hneď tri filmy, rovnako ako Francúzsko. O Zlatú palmu totiž budú usilovať filmy Mommy (Mama) Xaviera Dolan a Captives (Zajatci) Atoma Egoyana.

Na najväčšom a zrejme najprestížnejšom medzinárodnom filmovom festivale usporiadanom na Francúzskej riviére sa objaví dohromady viac ako 1700 filmov. Väčšina zamieri na súbežne prebiehajúci filmový veľtrh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Blake Lively #červený koberec #otvárací ceremoniál #Nicole Kidman #Jane Fonda #róby #haute couture #Cannes 2014

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....