Cannes ožilo: Blanchett priviedla draka, Ferrere liezol neznámy pod šaty!

Hoci na filmovom festivale v Cannes by sa v prvom rade malo rozhodovať o držiteľovi Zlatej palmy, piatkový program neovládol film, ktorý by ju mohol získať, ale komerčná novinka - navyše animovaná.

16.05.2014 21:57
debata
Herečka Cate Blanchett pózuje s drakom z... Foto: Reuters, YVES HERMAN
Cate Blanchett Herečka Cate Blanchett pózuje s drakom z premiérovaného filmu Ako si vycvičiť draka 2.

Reč je o pokračovaní kasovo úspešného, ale aj kritikmi oceňovaného animáku Ako si vycvičiť draka. Dvojku prišli na Francúzsku riviéru predstaviť známi herci, ktorí prepožičali hlasy animovaným postavám.

Herečka Cate Blanchett pózuje s drakom z...
Herečka Naomi Watts v róbe Marchesa pózuje...
+29Ochranka pacifikuje muža, ktorý sa počas...

Bez debaty bola hlavnou hviezdou tohtoročná držiteľka Oscara Cate Blanchett. Synonymum elegancie a krásy, vycibreného štýlu a grácie – to všetko sa snúbi v tejto austrálskej herečke, ktorá na popoludňajšej tlačovej konferencii zaujala v kreácii Delpozo a o pár hodín neskôr vyrazila dych v šatách Givenchy. Model bohato pošívaný flitrami a kamienkami, ktoré opticky akoby tvorili brnenie či lesknúcu sa kožu exotického plaza sa hodili k téme filmu. A keď sa Blanchett postavila k drakovi, ktorého poslala na červený koberec produkcia, bolo to priam dokonalé.

Ochranka pacifikuje muža, ktorý sa počas... Foto: Reuters, YVES HERMAN
Ochranka pacifikuje muža, ktorý sa počas premiéry filmu Ako si vycvičiť draka 2 snažil dostať pod sukňu herečky Americy Ferrery. Ochranka pacifikuje muža, ktorý sa počas premiéry filmu Ako si vycvičiť draka 2 snažil dostať pod sukňu herečky Americy Ferrery.

Pôvabom v nežnejšom a viac princeznovskom vydaní zaujala aj Blanchettovej kolegyňa z dabingového štúdia – herečka America Ferrera. Model od Georgesa Hobeiku jej naozaj svedčal. Zdá sa, že až tak, že niektorí páni dostali chuť vliezť jej pod sukňu. A to doslova.

Herečka Clotilde Courau v róbe od Elieho Saaba... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Clotilde Courau v Herečka Clotilde Courau v róbe od Elieho Saaba kráča do festivalového kina.

Práve Ferrera zostala poriadne (a asi aj trochu nepríjemne) prekvapená, keď sa jej odrazu neznámy muž hodil k nohám a chcel „vôjsť“ pod šaty. Neznámeho razom pacifikovala ochranka, herecká delegácia však zostala poriadne zaskočená.

Na červenom koberci sa v piatkový večer objavila aj herečka Naomi Watts, ktorú na podujatie obliekla značka Marchesa. Francúzska hviezda Clotilde Courau bola neprehliadnuteľná vo večernej róbe od Elieho Saaba – temný model s potlačou kvetín pôsobil veľmi efektne a pompézne.

Zľava: herci Mireille Enos, Ryan Reynolds a... Foto: SITA/AP, Arthur Mola
Mireille Enos, Ryan Reynolds a Rosario Dawson Zľava: herci Mireille Enos, Ryan Reynolds a Rosario Dawson pózujú fotografom v Cannes.

Zostavu celebrít piatkového programu dopĺňala napríklad Heike Makatsch, ale aj herci Ryan Reynolds, Rosario Dawson a Mireille Enos, ktorí si zahrali vo filme Atoma Egoyana The Captives. Práve ten je aj v hlavnej súťažnej sekcii, no na spomenutú Zlatú palmu asi nedosiahne – prijatie divákov aj novinárov bolo veľmi vlažné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #Naomi Watts #Cannes 2014 #Ako si vycvičiť draka 2 #America Ferrera

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...