Boháčska smotánka zbierala peniaze v Cannes. Rekord - 35 miliónov!

Neuveriteľných 35 miliónov dolárov vyzbierali vo štvrtok večer slávne hviezdne osobnosti a podnikateľská smotánka na akcii amfAR v Cannes. Konala sa už 21. raz.

23.05.2014 11:13
debata
Ruská topmodelka Irina Shayk prišla v kreácii... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Irina Shayk Ruská topmodelka Irina Shayk prišla v kreácii Atelier Versace.

Podujatie, ktoré sa pravidelne koná počas filmového sviatku v luxusnom hoteli Cap Eden Roc, navštívili mnohé známe tváre filmu, hudby, ale predovšetkým módneho sveta. Pred objektívmi sa striedali očarujúce topmodelky ako Rosie Huntington-Whiteley, Alessandra Ambrosio či Irina Shayk. Samozrejme, v luxusných kreáciách módnych domov.

Česká topmodelka Eva Herzigová prišla aj s...
Modelka, moderátorka a porotkyňa Heidi Klum...
+51Na benefíciu amfAR dorazil aj kanadský spevák...

Pointou bola, samozrejme, aukčná časť večera, ktorú si znovu pod palec vzala hollywoodska hviezda Sharon Stone. Herečka je už roky vyslankyňou nadácie amfAR podieľajúcej sa na výskume liekov proti AIDS a podporujúca projekty pre ľudí trpiacich touto chorobou. Tento rok jej pomáhala dražiť jednotlivé exkluzivity – či už materiálne, alebo zážitkové, aj česká topmodelka Eva Herzigová, modelka a herečka Milla Jovovich či herci Adrien Brody, Kellan Lutz a bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni Sarkozy.

Herec Adrien Brody a speváčka  abývalá prvá... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Adrien Brody a speváčka abývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni Sarkozy. Herec Adrien Brody a speváčka abývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni Sarkozy.

Najdrahším kúskom dražby sa stalo dielo Damiena Hirsta – kostra mamuta obalená vlnou umiestnená v obrovskej oceľovo-sklenenej vitríne. Neznámy boháč zaň zaplatil 15 miliónov dolárov. Za 550-tisíc dolárov sa vydražil exkluzívny náhrdelník Bulgari, ktorý predviedla tvár klenotníckej značky Bruni-Sarkozy. Klenot na počesť zosnulej Elizabeth Taylorovej, ktorá v minulosti tiež podporovala organizáciu amfAR zdobili diamanty, akvamaríny aj biele zlato. Za milión dolárov sa predalo posledné miesto na výlete do vesmíru so spoločnosťou Virgin Atlantic. Jeho bonusom je spoločnosť herca Leonarda DiCapria na palube kozmickej lode.

Modelka Eva Herzigová (vľavo) s herečkou Sharon... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
Eva Herzigová (vľavo) s herečkou Sharon Stone Modelka Eva Herzigová (vľavo) s herečkou Sharon Stone počas charitatívnej dražby.

Medzi pozvanými hviezdami sa objavila tento rok napríklad aj Kylie Minogue, herec John Travolta s manželkou, herečky Marion Cotillard a Cathere Deneuve, speváčk Justin Bieber či Jane Fonda. O program, v rámci ktorého sa konala napríklad prehliadka luxusných červených šiat, sa starali umelci ako Lana Del Rey, Aloe Blacc či Andrea Bocelli. Naozaj bohatú galériu z tohoto eventu si môžete pozrieť len na Pravda.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sharon Stone #výťažok #amfar #Cannes 2014 #rekord 35 miliónov #Damien Hirst

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...