Exkluzívne z Life Ball 2014: Nechýbal Clinton, Conchite tlieskali tisíce!

Ani hviezdy spoza veľkej mláky nedokázali konkurovať momentálnemu ošiaľu, ktorým ešte stále žije Rakúsko v súvislosti s Conchitou Wurst - víťazkou Eurovízie.

01.06.2014 11:53
debata (14)
Conchite Wurst zaspievala skladbu Rise like a... Foto: SITA/AP, Ronald Zak
Life Ball 2014 - Conchita Wurst Conchite Wurst zaspievala skladbu Rise like a Phoenix.

Speváčka bola aj vrcholom sobotňajšej akcie Life Ball 2014 – pôvodne malej akcie homosexuálnej komunity, ktorá sa rokmi stala vrcholom rakúskeho spoločenského života a získala si medzinárodné renomé aj vďaka aktívnemu zapájaniu sa do boja proti AIDS a zbieraniu finančných prostriedkov n boj s touto chorobou.

Práve víťazstvom Conchity Wurstovej v európskej speváckej súťaži sa Rakúsko preukázalo ako bašta a rodisko tolerancie, pričom akcia Life Ball, ktorá je oslavou života a jeho rôznorodosti bola logicky priestorom, kde fúzatá speváčka musela vystúpiť.

Dizajnér Jean Paul Gaultier a víťazka Eurovízie...
Súčasťou večera bola aj veľkolepá módna...
+33Bývalý americký prezident Bill Clinton (vpravo)...

Na červený koberec ju sprevádzal francúzsky dizajnér Jean Paul Gaultier, ktorého kreáciu mala aj na sebe. „Boh vám žehnaj, boh žehnaj Life Ball-u, boh žehnaj Conchite,“ vyhlásil neskôr už v priestoroch viedenskej radnice Gaultier. Speváčke a jej skladbe Rise like a phoenix pritom pár minút pred polnocou tlieskali tisícky ľudí a nadšene aplaudovali. Vysoká, no útla dáma s nonšalantným pôvabom ďakovala a úsmev naznačoval, že momentálne žije svoj sen.

Samozrejme, 22. ročník Life Ball sa nezaobišiel ani bez medzinárodných hviezd a tiež ich prišlo dosť. Portorikánsky spevák Ricky Martin bol z atmosféry nadšený a s úsmevom dával krátky rozhovory, aby sa potom objavil v sprievode tanečníkov v energickom vystúpení na pódiu. Súčasťou programu bolo aj vystúpenie Christiny Perri či Leony Lewis. Divákom, ale aj hosťom sa prihovorila herečka Marcia Cross známa zo seriálu Zúfalé manželky a herec Billy Zane, ktorí odovzdali cenu Crystal of hope, či operná diva Anna Netrebko.

Speváčka Courtney Love na móle v kreácii od... Foto: Reuters, LEONHARD FOEGER
Courtney Love Speváčka Courtney Love na móle v kreácii od Vivienne Westwoodovej.

Už tradične nechýbala na Life Ball ani módna prehliadka, ktorú zastrešuje šéfredaktorka talianskeho Vogue Franca Sozzani. Tentoraz dostali priestor muži a v kreáciách značiek ako Lanvin, Etro, DSquared2 či Vivienne Westwood a Givenchy sa predstavili vo veľkolepej divadelne poňatej prezentácii na pódiu, ktoré malo tvar známej červenej stužky (symbolu boja proti AIDS). Práve vďaka módnej šou malo bohaté zastúpenie aj Slovensko, na móle sa totiž objavili aj najväčšie hviezdy slovenskej modelingovej scény – Filip Hrivnák a Krištof Králik a spolu s nimi ďalších päť slovenských modelov. Spoločnosť im robila aj česká topmodelka Tereza Maxová. Na móle sa predviedla tiež speváčka Courtney Love.

Bývalý americký prezident Bill Clinton (vpravo)... Foto: Reuters, LEONHARD FOEGER
Bill Clinton (vpravo) a organizátor Life Ball-u Gery Keszler Bývalý americký prezident Bill Clinton (vpravo) a organizátor Life Ball-u Gery Keszler sa prihovorili divákom.

O tom, že Life Ball má ako benefičná akcia na podporu boja proti AIDS medzinárodné renomé, presviedča už roky svojou účasťou aj bývalý americký prezident Bill Clinton. Nechýbal ani tentoraz a s organizátorom Gerym Keszlerom sa prihovorili hosťom a všetkým, ktorí aj finančne podporili podujatie, aby tak pridali pár eur k výťažku na projekty boja so smrteľným ochorením. Clinton si neodpustil drobný vtip. „Mám pocit, že dnes večer som oblečený trošku chudobne,“ komentoval s úsmevom záplavu do teatrálnych a veľkolepých kostýmov oblečených hostí aj divákov.

Súčasťou večera bola aj veľkolepá módna... Foto: Reuters, LEONHARD FOEGER
Life Ball 2014 Súčasťou večera bola aj veľkolepá módna prehliadka pánskej módy vybraných značiek.

Práve promenáda účastníkov v kostýmoch je už neoddeliteľnou súčasťou akcie. Pred priestormi nádherne vysvietenej radnice rozprestreli organizátori niekoľko desiatok metrov dlhý červený koberec a po ňom sa pár minút po siedmej večer začali trúsiť prví účastníci tradičného kostýmového pochodu. Bolo to tak trochu Rio, tak trochu Pride a tak trochu módna šou – skoro dve hodiny defilovali pred zrakmi pozvaných hostí, ale aj verejnosti účastníci tohtoročnej Style Contest na Life Ball 2014.

Spevák Ricky Martin tiež vystúpil na akcii Life... Foto: SITA/AP, Ronald Zak
Spevák Ricky Martin tiež vystúpil na akcii Life Ball 2014. Spevák Ricky Martin tiež vystúpil na akcii Life Ball 2014.

Keďže organizátori si ako tému na inšpiráciu vybrali Záhradu pozemských rozkoší od Hieronyma Boscha, na hlavách trónili kvetiny, niektorí účastníci prišli ako Adam a Eva, ale po koberci sa tiež premávali trblietavé zväčšeniny chrobákov, motýľov či dokonca pavúčia žena alebo kentauri. Mnohí páni hrdo napínali posilňovňou vypumpované svaly, niektoré dámy si vystačili len s farbou na nahom poprsí. Dôvodom nebola len zábava, ale určite aj možnosť na lacnejšie vstupné, ktoré „odobruje“ módna polícia sledujúca jednotlivé skupinky a dvojice v kostýmoch.

Life Ball je každoročne aj prehliadkových... Foto: Pravda.sk, Zdeno Gáfrik
Life Ball 2014 Life Ball je každoročne aj prehliadkových kostýmov na tému večera. Tentoraz to boli rajské záhrady na spôsob Hieronyma Boscha a účastníci si pripravili naozaj všeličo.

Už spomenutá Záhrada pozemských rozkoší tento rok inšpirovala aj vizuál plagátov, ktoré vytvoril renomovaný fotograf David LaChapelle. Spolupracoval na nich s transgenderovou modelkou Carmen Carrera. „Ja som Adam, ja som Eva, ja som ja,“ znel slogan dvojice aktov, na ktorých má na jednom modelka ženské a na druhom mužské pohlavie. LaChapelle a Carrera nechýbali ani na červenom koberci, umelec totiž vytvoril aj vizuál automobilu od hlavného sponzora večera.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #AIDS #oslava #Ricky Martin #gay #párty #Conchita Wurst #Bill Clinton #Life Ball 2014

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...