Gibson zabával divákov Na plavárni. Prezradil pikošku aj na Eastwooda

K zaujímavému stretnutiu došlo v sobotu pred polnocou vo Veľkej sále hotela Thermal. Hollywoodsky herec, režisér a producent Mel Gibson tu bol pred projekciou svojho filmu Apocalypto pred 1200 divákmi hosťom televízneho programu Marka Ebena Na plavárni.

06.07.2014 15:23
Mel Gibson Foto:
Herec Mel Gibson bol hosťom známej talk-šou Na plavárni.
debata

Dvadsaťpäť minút sa s ním rozprával a predstavil sa ako zábavný spoločník. Svoje slová sprevádzal gestami, grimasami, prehrával scenáre a ani raz nevypadol z role. „Niektoré moje scenáre vyzerali jednoducho, ale veľa detailov vznikalo v priebehu natáčania. Musíte vychádzať z dobrého materiálu, ktorý pri natáčaní ožije,“ uviedol. Na festivale je už dva dni a charakterizoval ho ako uvoľnený a priateľský. „Je však aj seriózny a je tu veľa talentovaných tvorcov,“ povedal.

Na otázku, či je naozaj majstrom prestávok, keď s herectvom sa vo svojej kariére raz rozlúčil na dlhých osem rokov, Gibson odpovedal, že to skrátka potreboval. „Nechýbalo mi to, trochu som režíroval, a to ma napĺňalo. Mal som pocit, že potrebujem pauzu,“ uviedol.

Keď sa vraj chystal na svoju prvú réžiu, obával sa toho a pýtal sa skúsených filmárov na rady. „Veľmi mi ale nepomohli, napríklad Clint Eastwood mi poradil, aby som zakričal Akcia a Stop. Prvý deň bol strašidelný, všetci za mnou chodili, aby som riešil ich problémy, stále sa na niečo pýtali. Keď som po piatich mesiacoch dokončil natáčanie Statočného srdca, v ktorom som aj hral, bol som fyzicky aj mentálne úplne vyčerpaný,“ prezradil.

Mali aj tri tisíce štatistov, mnohí hrali jeden deň Škótov a druhý deň Angličanov. „A tak je možné, že diváci mohli vidieť niekoho, kto sám seba zabije,“ dodal.

Viac než dvojhodinová výpravná dráma Apocalypto je zatiaľ posledným režijným počinom tohto herca. Divákov prenáša do temných hlbín stredoamerického pralesa 16. storočia, a to s ambicióznou autenticitou, precíznou nielen výtvarne či dôsledným využitím yukatánskej mayštiny, ale aj otvorenosťou v zobrazení nemilosrdne násilnej doby. Surové rozprávanie sa odohráva na pozadí zániku rozpínavej mayskej ríše.

Gibson ho vraj nakrútil, pretože má vo filme rád čistokrvné naháňačky. A tak sa zajatý domorodý bojovník, žijúci v harmonickom súzvuku s okolitou džungľou, vydáva na útek pred neľútostnými Maymi. „Žiadne autá, lietadlá ani technológie, len bosé nohy a beh o život,“ definoval to. Hlavnú úlohu obsadil pokrývač, ktorý sa venoval aj tancu a skvele sa pohyboval.

Eben v úvode natáčania „plavárne“ priznal, že v jej doteraz pätnásťročnej histórii ju nikdy netočili s divákmi. „A vás je tu fakt dosť, takže na rozcvičenie to nie je nič moc. Navyše s hercom, ktorý v akčných filmoch zabil už toľko ľudí …,“ zapochyboval moderátor o svojom kumšte. Už od začiatku si však obaja padli do noty, v závere ho oscarový herec priateľsky objal.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #talkšou #Mel Gibson #Karlovy Vary #Na plavárni #Marek Eben

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...