Cena za odvahu! Športovec Sam ďakoval partnerovi a rozplakal kolegov

Magazín Out zaradil hráča amerického futbalu Michaela Sama v tohtoročnom rebríčku najvplyvnejších homosexuálov do prvej desiatky. Po športových cenách ESPY jeho pozícia určite ešte porastie.

17.07.2014 18:00
2014 ESPY Awards - Michael Sam (vpravo) a jeho... Foto: ,
Športovec Michael Sam (vpravo) a jeho partner Vito Cammisano s trofejou Arthura Asheho za odvahu.
debata (5)

Hráč amerického tímu St. Louis Rams' sa na stredajšom ceremoniáli objavil v sprievode svojho partnera Vita Cammisana. Stalo sa tak vôbec prvýkrát, aby sa na prestížnom vyhlásení cien objavil vrcholový športovec s partnerom rovnakého pohlavia.

Sam si navyše z ceremoniálu odniesol domov trofej za odvahu nazvanú podľa známeho tenistu Arthura Asheho – prvého tenistu tmavej pleti, ktorý v roku 1963 nastúpil za americký daviscupový tím. Zaplnenej sále predniesol emotívny príhovor, počas ktorého sám niekoľkokrát musel prestať, lebo nedokázal ovládnuť slzy. Ďakoval svojim spoluhráčom, trénerom, rodine, ale tiež partnerovi Cammisanovi, ktorého nazval svojou inšpiráciou.

Hráč amerického futbalu Michael Sam (vľavo) a... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Hráč amerického futbalu Michael Sam (vľavo) a jeho priateľ Vito Cammisano. Hráč amerického futbalu Michael Sam (vľavo) a jeho priateľ Vito Cammisano.

„Chcel by som odkázať všetkým, špeciálne mladým ľuďom, ktorí majú pocit, že si nedokážu nájsť miesto a že nikdy nebudú akceptovaní, prosím zapamätajte si toto. Ak máte odvahu byť sami sebou, dokážu sa diať úžasné veci,“ odkázal v závere príhovoru a vyslúžil si obrovský potlesk. Video si pozrite nižšie. Galériu z podujatia nájdete dolu.

Modelka Chrissy Teigen ohurovala bujným poprsím.
Herečka Jessica Szohr.
+14Lisa Leslie.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #homosexualita #príhovor #dojatie #ESPY #Michael Sam #cena za odvahu

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...