Móda známych žien: Bývalé missky ohúrili, Pietrová iba na polceste

Prvý septembrový týždeň bol skutočne bohatý na spoločenské udalosti a otestoval schopnosti slovenských celebrít zvoliť vhodnú garderóbu či zažiariť. Ktorým sa to podarilo?

08.09.2014 11:46
debata
Slovenské modelky, ktoré zrodila súťaž Elite... Foto: Elite Model Managment
Denisa Dvončová (vľavo) a Kristína Chrásteková. Slovenské modelky, ktoré zrodila súťaž Elite Model Look - Denisa Dvončová (vľavo) a Kristína Chrásteková.

Ak pôjdeme od začiatku, určite nemožno opomenúť finále súťaže Elite Model Look 2014. Konalo sa síce v Prahe, ale s početnou slovenskou účasťou. Modelky zväčša uspokoja potreby módnych kritikov a inak to nebolo ani v prípade niekdajšej topmodelky Kristíny Chrástekovej, ktorú obliekol módny dom Dior. Zapožičané kúsky k nej pasovali takpovediac ako „zadok na šerbeľ“ – Chrásteková vystihovala estetiku dizajnéra Rafa Simonsa a dokonca aj taký úlet, akým boli futuristické lodičky z jesennej kolekcie, na nej vyzeral skvelo.

Moderátorka Diana Hágerová (vľavo) v...
Moderátorka televízneho spravodajstva Mária...
+15Reportér a moderátor Patrik Herman (v strede) v...

V prípade Denisy Dvončovej nastal estetický posun – hnedá kreácia puzdrových šiat s detailom šnurovačky vyzdvihla jej krivky a Dior odrazu nadobudol veľmi ženské rozmery. Škoda topánok – nudná neutrálna lodička s otvorenou špičkou dodávala dojem provinčnosti.

Výborný look predviedla aj bývalá Miss Barbora Franeková – v čiernej kreácii od dizajnéra Michaela Kováčika nepotrebovala prvoplánovo odhaľovať svoje krivky, ale strihovo model vytvoril veľmi príťažlivú siluetu. Čierny minimalizmus dopĺňali výrazné šperky Antipearle – najmä výrazná klipsňa na uchu bola neprehliadnuteľná. Otázka smeruje len k účesu – objemom prestúpené vlny vyzerali efektne – pri tomto stylingu by sa však dalo uvažovať aj o strohejšej a dramatickejšej úprave.

Moderátorky Dámskeho klubu - zľava: Andrea... Foto: Avon
Andrea Chabroňová, Iveta Malachovská, Soňa Müllerová a Karin Majtánová Moderátorky Dámskeho klubu - zľava: Andrea Chabroňová, Iveta Malachovská, Soňa Müllerová a Karin Majtánová.

O deň neskôr sa už v Bratislave konala párty pri príležitosti uvedenia nového parfumu. Celebrity to mali trošku sťažené odporúčaným dress-codeom. Mal byť biely, alebo minimálne obsahovať nejaké biele prvky. Skvelo sa s touto výzvou popasovala moderátorka Soňa Müllerová, ktorej jednoduché biele šaty s áčkovou sukňou, prepásané tenučkým bielym opaskom zdobeným retiazkou, dodávali mladistvý šarm a pôvab. Výrazný šperk na krku a listovka s odleskom platiny celkový výborný dojem ešte umocňovali.

Sviežo a príťažlivo vyzerala aj ďalšia tvár RTVS – moderátorka Andrea Chabroňová. Jej kombinácia nohavíc s veselým motívom čerešní a bielej asymetrickej košeľovej blúzky balansovala na hranici ležérnosti a potrieb stylingu na banketový typ akcie. Biele lodičky boli v poriadku, zlatá kabelka do ruky dojem nekazila, ale možno by sa žiadalo vybrať sa cestou matu, nie lesku.

Rosnička Lenka Vavrinčíková. Foto: Avon
Lenka Vavrinčíková Rosnička Lenka Vavrinčíková.

Moderátorka Lenka Vavrinčíková stavila na odhalené bruško – jeden z horúcich trendov leta. Jej skrátený top doplnený čiernymi šortkami však nebol správne vyvážený zvyškom a celkovo look pôsobil zmätočne. Hoci ležérno-športový nádych základu dopĺňalo biele sako s vyhrnutými rukávmi a pridávalo tak spoločenskejší dojem, kabelka do ruky pôsobila skôr ako kozmetická taška, ktorú narýchlo zhrabla majiteľka v kúpeľni. Ani lodičky s oblou špičkou nekorešpondovali so zvyškom.

Výsledok v prípade Vavrinčíkovej dopadol lepšie o deň neskôr. Červené puzdrové šaty, ktoré predviedla na párty televízie Markíza, obkresľovali peknú figúru – pôsobili žensky a elegantne. Tmavá listovka so zlatistou potlačou bola vhodná. Výčitka však opäť smeruje k topánkam. Rovnaký model ako z párty Avon bude pravdepodobne obľúbeným kúskom v rosničkinom šatníku, ale ani tentoraz opticky celkovému dojmu neprospieval. Topánky pôsobili veľmi ťažko.

Moderátorka televízneho spravodajstva Mária... Foto: TV Markíza
Mária Pietrová Moderátorka televízneho spravodajstva Mária Pietrová.

V prípade Karin Majtánovej je otázne, či sa dá hovoriť o nejakom špeciálne premyslenom stylingu. Biele letné šaty s modrým detailom lemov doplnené džínsovou bundičkou a modrými sandálami pôsobili ako outfit na prechádzku prímorským letoviskom, čo ešte umocňoval hnedý tón pokožky. Kabelka bola zbytočne masívna.

Tvár Telerána Adriana Poláková pôsobila na večernej párty domovskej televízie ako keby si odskočila priamo z hodiny aerobiku – legínsový typ nohavíc v kombinácii s elastickým tričkom a teniskami so zabudovaným podpätkom sú možno pohodlnou odevnou alternatívou, ale o vhodnosti na večerné podujatie sa nedá hovoriť. Na polceste zostala Mária Pietrová. Jej obtiahnuté nohavice zdobila akoby brokátová potlač a sandáliky so štrasovým remienkom pridávali dojem pompéznosti. Sklamaním však bol obtiahnutý červený top s jemnou drapériou. Možno by fungoval v inej kombinácii, ale takto pôsobili oba kúsky opäť príliš športovo.

Bývalá riaditeľka súťaže Miss Slovensko... Foto: Forza
Magdaléna Šebestová a Karolína Chomisteková Bývalá riaditeľka súťaže Miss Slovensko Magdaléna Šebestová (vľavo) so svojou nástupkyňou Karolínou Chomistekovou.

Skvelým vykročením do novej funkcie, pozície riaditeľky súťaže Miss Slovensko, bola pre Karolínu Chomistekovú voľba outfitu, v ktorom sa objavila na tlačovej konferencii k zmenám v súťaži krásy. Károvaný nohavicový kostým v minimalistickej čierno-bielej kombinácii spojený s bielym ležérne voľným topom a čiernobielymi lodičkami bol pohladením pre oko a skvelým vybalansovaním prvkov strohosti a jemnosti. Chomisteková vyzerala veľmi moderne, súčasne, ale zároveň šik a príťažlivo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Karolína Chomisteková #Mária Pietrová #párty #celebrity #Lenka Vavrinčíková

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...