Rozprávkar motá ženám hlavy. V Bratislave mal blonďatú posilu!

Slávnostnú slovenskú premiéru má za sebou nový český film Rozprávkar. Novinku, ktorú osobne uviedla Anna Geislerová či Jiří Macháček v Bratislave, začnú slovenské kiná premietať vo štvrtok.

13.11.2014 10:00
debata
Herec Jiří Macháček a jeho kolegyne - Anna... Foto: Continental Film
Jiří Macháček a jeho kolegyne - Anna Linhartová (vľavo) a Anna Geislerová Herec Jiří Macháček a jeho kolegyne - Anna Linhartová (vľavo) a Anna Geislerová predstavili v Bratislave film Rozprávkar.

Jiří Macháček je hercom, ktorého neustále obletujú ženy a inak to nebolo ani v Bratislave. Hoci pravda je, že po jeho boku sa objavili filmové kolegyne. Mladý talent Anna Linhartová stvárnila v snímke jeho dcéru, kým Anna Geislerová jednu z kľúčových žien života. Obe dámy si zažartovali, že s Macháčkom sa nakrúca skvelo, ale za to, ako sa správa vo filme, by si zaslúžil občas aj poriadnu príučku.

Ústredné trio protagonistov Rozprávkara -...
Herec Jiří Macháček pozýva do kina.
+6Herečka Anna Geislerová na filmovej premiére v...

Knižná predloha filmu (Rozprávkar od Barbary Nesvadbovej) vykresľujúceho príbeh muža, ktorý sa naraz ocitá medzi dvoma milovanými ženami, pracovala predovšetkým s emotívnou rovinou, scenárista Marek Epstein musel podľa vlastných slov pre snímku nájsť nosný príbeh. „Zatiaľ čo Bára Nesvadbová sleduje emócie a pocity svojich hrdiniek, zrádzaných a novými nepravdami chlácholených, my sa vydávame po stopách Máru, muža chorého láskou a klamaním,“ poznamenal Epstein, ktorý do deja pre jeho zrozumiteľnosť zakomponoval i celkom novú postavu.

Herečka Anna Geislerová na filmovej premiére v... Foto: Continental Film
Anna Geislerová Herečka Anna Geislerová na filmovej premiére v Bratislave.

„S Vladimírom Michálkom sme sa zhodli, že kým v príbehu nebudeme mať aspoň jedného chlapa, ktorému my ako autori budeme rozumieť, tak ho nedokážeme vyrozprávať, tak sme tam implantovali chlapa, ktorého dokážeme sledovať a spätne sme k nemu z knižky nabalili situácie a emócie, ktoré v nej boli dané,“ vysvetlil scenárista na stretnutí so slovenskými médiami. Dej filmu napokon rozšíril o postavu policajta, vďaka ktorému scenár dostal podobu takmer detektívneho príbehu.

Vo filmovej delegácii, ktorá priniesla do Bratislavy očakávanú snímku, chýbala česká topmodelka Eva Herzigová. Práve ona totiž stvárnila druhú z osudových žien hlavného hrdinu a ako naznačujú prvé recenzie, veľmi príjemne prekvapila svojím výkonom kritikov. Hoci ide o jej debut v českom filme, skúsenosti z nakrúcania už má pomerne bohaté. Nakrúcala vo Francúzsku aj Taliansku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Jiří Macháček #Anna Geislerová #Rozprávkar

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....