Toto sú monacké poklady. Kniežací pár ukázal svetu svoje dvojičky

Monacký kniežací pár v stredu oficiálne predstavil verejnosti z balkóna svojho paláca novonarodené dvojčatá, dediča trónu Jacquesa a jeho sestru Gabriellu. Stalo sa tak v deň, keď Monako oslavuje štátny sviatok.

07.01.2015 18:27
Princezná Charlene a knieža Albert Foto: ,
Princezná Charlene a knieža Albert v stredu verejne predstavili obyvateľom Monaka svoje dve ratolesti - dvojičky Jacquesa a Gabriellu.
debata

Dievčatko síce 10. decembra prišlo na svet ako prvé, chlapček sa podľa pravidiel kniežatstva ale napriek tomu stáva dedičom trónu. Je to prvýkrát v histórii Monaka, ktoré vzniklo už v 13. storočí, aby sa v kniežacej rodine tohto stredomorského mestského štátu narodili dvojčatá.

„Sú nádherné, rozkošné, som do nich bláznivo zamilovaná,“ povedala o svojich deťoch koncom decembra týždenníku Paris Match šťastná matka, keď pózovala pred fotoaparátmi v pôrodnici. Odtiaľ sa s manželom presunula na sviatky koncom roka domov do ich paláca. Francúzsky časopis bol prvý, ktorý zverejnil zábery dvojčiat.

zväčšiť Princezná Charlene a knieža Albert v stredu... Foto: SITA/AP, Lionel Cironneau
Princezná Charlene a knieža Albert Princezná Charlene a knieža Albert v stredu verejne predstavili obyvateľom Monaka svoje dve ratolesti - dvojičky Jacquesa a Gabriellu.

Päťdesiatšesťročný Albert II. a o dvadsať rokov mladšia bývalá reprezentantka Juhoafrickej republiky v plávaní Charlene Wittstock sa vzali v roku 2011. V Monaku šlo o prvú svadbu vládnuceho kniežaťa od roku 1956, keď sa Albertov otec Rainier III. oženil s hollywoodskou herečkou Grace Kellyovou.

S tou je nová pani monackého kniežacieho paláca často porovnávaná. Vysokú, štíhlu blondínu Charlene, ktorá nie je urodzeného pôvodu, už vraj Monačania považujú za dôstojnú dedičku role Albertovej matky, kňažnej Grace, ktorá tragicky zahynula v roku 1982.

debata chyba
Viac na túto tému: #dvojčatá #Monako #predstavenie #knieža #dedič

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...