Labudovský talent sa dedí po meči, potvrdí to aj Rukojemník v kinách

Od štvrtka sa premieta v kinách nová česko-slovenská snímka Rukojemník. Jej tvorcovia ju slávnostne uviedli v stredu večer v jednom z bratislavských kín.

09.01.2015 00:00
debata (5)
Tri herecké generácie pohromade - zľava: Marián... Foto: Barracuda Movie
Marián Labuda st., Richard Labuda a Marián Labuda ml. Tri herecké generácie pohromade - zľava: Marián Labuda st., Richard Labuda a Marián Labuda ml.

Dej filmu, ktorý režíroval Juraj Nvota a scenár k nemu napísal Peter Pišťanek s Marianom Urbanom, sa odohráva v 60. rokoch minulého storočia. Do hlavnej úlohy tvorcovia obsadili syna Mariána Labudu mladšieho, Richarda Labudu.

Tri herecké generácie pohromade - zľava: Marián...
Herec Ady Hajdu.
+9Herečka Zuzana Vačková prišla na premiéru...

Malý Peter vyrastá v starostlivosti starých rodičov, jeho rodičia totiž emigrovali do Viedne a úrady im nepovoľujú získať syna späť. Peter sa však nevzdáva a za podpory najlepšieho kamaráta Ferka (Christopher Pauliny), pomalšieho spolužiaka či dievčiny, ktorú má rád a kvôli ktorej sa neváha kedykoľvek pobiť i so skupinkou čiernogardistov vyžívajúcou sa v utrpení slabších, neprestajne vymýšľa všakovaké spôsoby, ako sa dostať cez čiaru von.

Herečka Slávka Halčáková. Foto: Barracuda Movie
Slávka Halčáková Herečka Slávka Halčáková.

Po boku Richarda Labudu si v snímke zahrali Milan Lasica a Libuše Šafránková a v dráme sa objavilo i mnoho ďalších známych slovenských a českých herečiek a hercov, medzi nimi napríklad Szidi Tobias, Ondřej Vetchý, Ady Hajdu, Robert Roth, Miroslav Noga, Ondřej Malý, Alexander Bárta či Slávka Halčáková.

Komediálnu drámu nakrúcali od júna 2013 do apríla 2014 v Bratislave i na rakúskom ľadovci Kaunertal. Milan Lasica pre film napísal a naspieval pieseň Šťastie, o hudbu snímky sa zas postarala Ľubica Malachovská Čekovská. „Režisér chcel odo mňa text piesne pre film, dal mi tému šťastie, ja som poslal ten text pani Ľubici a ona napísala podľa mňa krásnu pieseň, ale prinútila ma, že musím ja spievať, nedala mi na výber,“ poznamenal Lasica.

Režisér Juraj Nvota (vpravo) v rozhovore s... Foto: Barracuda Movie
Režisér Juraj Nvota. Režisér Juraj Nvota (vpravo) v rozhovore s Milanom Lasicom.
5 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #film #Juraj Nvota #rukojemník #Milan Lasica #Richard Labuda

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...