Móda z Glóbusov: Uchvátila trblietavá Moore, Clooneyho Amal kritizovali

Veľa nenápadných líčidiel, minimum šperkov a rozpustené vlasy - to boli hlavné znaky hviezd kráčajúcich po červenom koberci pred tohtoročným odovzdávaním cien Zlatý glóbus.

12.01.2015 12:24
debata
Ocenená Julianne Moore si obliekla model z... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Julianne Moore si obliekla model z dielne Givenchy Ocenená Julianne Moore si obliekla model z dielne Givenchy.

Na odevoch dám prevažovali metalické odtiene, žiarivá biela a dramatické tóny červenej. Medzi tými, ktoré zožali chválu módnych odborníkov, bola Julianne Moore, dominujúca prehliadke trblietavých rób v šatách Givenchy Haute Couture zhotovených špeciálne na túto príležitosť. Lesklý kov živôtika prechádzal na sukni do čiernej, kde lesklé flitre vystriedala kaskáda peria. „Pre mňa bola víťazkou. Vyzerala úžasne a kovový trend sa stal námetom diskusií na všetkých sociálnych sieťach,“ povedal šéf módnej rubriky časopisu InStyle Eric Wilson.

Herečka Sienna Miller v kreácii Miu Miu.
Herečka Claire Danes v kreácii Valentino.
+69Tehotná herečka Keira Knightley v šatách z...

Odborníčka na štýl a módu Mary Alice Stephenson s ním súhlasí. A medzi ďalšie módne vrcholy večera radí strieborno-čierny nohavicový overal od Lanvin, ktorý si obliekla Emma Stone. Odev doplnený dlhou, až na zem spadajúcou šerpou uviazanou v páse, porušil veľa pravidiel – ale práve o tom móda pri Zlatých glóbusoch je. „A je to veľká úľava po všetkých tých nudných róbach,“ povedala Stephenson.

Právnička Amal Clooney si obliekla model z... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Amal Clooney si obliekla model z archívu značky Dior Právnička Amal Clooney si obliekla model z archívu značky Dior a jeho couture kolekcie. Na snímke s manželom Georgom Clooneym.

V minulom trende červených šiat pokračovala Viola Davisová, ktorá si ich vybrala v ateliéri Donna Karan. V červených odtieňoch ju potom doplnili napríklad herečka Helen Mirren a jej mladšie kolegyne – Allison Williams v róbe Armani Privé, či Lena Dunham, ktorú obliekol dizajnér Zac Posen.

Herečka Taylor Schilling má na sebe kreáciu... Foto: Reuters, DANNY MOLOSHOK
Taylor Schilling má na sebe kreáciu Ralph Lauren Herečka Taylor Schilling má na sebe kreáciu Ralph Lauren.

S veľkým napätím odborníci očakávali, aké šaty zvolí Amal Clooney, manželka hollywoodskeho herca Georgea Clooneyho. Čierne šaty z archívu Dior na jedno rameno s aranžovaným pruhom látky imitujúcim vlečku jej mimoriadne svedčali. Jej dlhé, vrecovité biele rukavice, ktorými ich doplnila spoločne s dlhými náušnicami Harry Winston, ale príliš nadšenia nevzbudili. „Rukavice jej nesedeli. Vlasy mala spľasnuté a ešte tie dlhé náušnice … mohla vyzerať ako moderná Audrey Hepburn, ale nevyzerala,“ povedala podľa agentúry AP Stephenson.

Tehotná herečka Keira Knightley v šatách z... Foto: SITA/AP, John Shearer
Herečka Keira Knightley v šatách z dielne Chanel. Tehotná herečka Keira Knightley v šatách z dielne Chanel. Prišla s manželom Jamesom Rightonom.

Veľké nadšenie nevzbudila ani Keira Knightley, ktorá sa rozhodla zahaliť svoje vzdúvajúce sa tehotenské bruško do bledomodrých šiat od Chanelu s bielym naberaným sedlom a potlačou pierok a motýlikov. „Nebol to najlepší spôsob, ako obliecť tehotenské bruško,“ uviedla módna kritička Stephenson. „Vyzerala tak trochu ako z Malého domčeku na prérii.“

Herečka Emma Stone v nohavicovom overale Lanvin. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Emma Stone v nohavicovom overale Lanvin Herečka Emma Stone v nohavicovom overale Lanvin.

Podľa nášho názoru je určite nutné spomenúť ešte dámy ako Taylor Schilling, Diane Kruger či Behati Prinsloo, ale aj herečku Felicity Jones alebo herečku Kate Hudson. Hviezda seriálu Orange is the new black Schilling a jej britská kolegyňa Felicity Jones stavili na podobný model – veľkolepú sukňu bálového charakteru. Schillingovej kreácia z ateliéru Ralph Lauren bola nádherne architekturálna a sukňu zaujímavo vyvažovalo riešenie goliera. Jones si obliekla róbu Dior Couture a vyzerala ako vystrihnutá z 50-tych rokov – čias najväčšej slávy módneho domu a tvorby jeho zakladateľa.

Herečka Diane Kruger si obliekla róbu od Emilie... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Diane Kruger si obliekla róbu od Emilie Wickstead Herečka Diane Kruger si obliekla róbu od Emilie Wickstead. Sprevádzala manžela Joshuu Jacksona.

Metalická holubičia sivá látka bola dominantou modelu nemeckej rodáčky Krugerovej. Róbu si vybrala u britskej dizajnérky Emilie Wicksteadovej a jej farebným tónom podčiarkla svoju akoby ľadovú krásu. Príjemný pohľad bol aj na modelku Behati Prinsloo – manželku speváka Adama Levina. Jej čierna toaleta s efektným riešením priehľadného panelu na brušku tvorila opticky dojem akoby mala Prinsloo sukňu a len pruhový bandážový top. Materiál bol luxusný a čierna v sebe niesla vysoký lesk.

Azda najodvážnejší výstrih večera predviedla blondínka Kate Hudson, ktorá s obľubou pri veľkých hollywoodskych udalostiach oslovuje značku Versace. Spravila tak aj tentoraz a hoci róbou neprekvapila, nemožno jej uprieť, že vyzerala príťažlivo. Ďalšie dámy si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Diane Kruger #červený koberec #Julianne Moore #Zlatý glóbus #Emma Stone #Amal Clooney #to naj

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...