Päť rokov od seba? Cobainova dcéra však (neslávne) pripomína mamu

Päť rokov sa neukázali na verejnosti spoločne. Až filmový festival Sundance znovu spojil slávnu mamu Courtney Love s dcérou Francis Bean Cobain - potomkom slávneho zosnulého Kurta Cobaina.

26.01.2015 00:00
debata
Frances Bean Cobain so svojou mamou Courtney... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Frances Bean Cobain Frances Bean Cobain so svojou mamou Courtney Love na festivale Sundance.

Možno to prekvapí, ale práve 22-ročná Francis sa stala výkonnou producentkou dokumentu o svojom otcovi, ktorý na známom festivale nezávislého filmu mal premiéru. Pozvanie dostala, samozrejme, aj 50-ročná Love, ktorá bola v rokoch 1992 až 1994 za Cobaina vydatá. V tom čase spolu splodili aj Francis, no hudobník v roku 1994 spáchal samovraždu.

Frances Bean Cobain (vľavo) s mamou Courtney... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Frances Bean Cobain Frances Bean Cobain (vľavo) s mamou Courtney Love. Na festivale Sundance sa stretli prvýkrát po piatich rokoch.

Je celkom zjavné, že ťažoba tejto udalosti zanechala stopy na oboch ženách – hoci boli doposiaľ viac-menej odcudzené, pri pózovaní fotografom v Utahu vyzerali ako sestry. Nie je to však myslené práve lichotivo. Mama aj dcéra už majú očividne bohaté skúsenosti s plastickým chirurgom, pričom 22-ročná Francis nejedného pozorovateľa mohla vydesiť aj svojou vychudnutou postavou. V porovnaní so zábermi z jej školských čias je zmenená naozaj na nepoznanie – či skôr akoby morfovala do podoby svojej mamy v jej časoch drogovej závislosti.

Ako to naozaj je, vedia len ony dve. Zostáva však dúfať, že energiu z dcéry slávneho tvorcu štýlu grunge vysávala len práca na filmovom dokumente.

Frances Bean Cobain, dcéra zosnulého hudobníka... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Frances Bean Cobain Frances Bean Cobain, dcéra zosnulého hudobníka Kurta Cobaina na Sundance predstavila dokument Kurt Cobain: Montage of Heck. Na snímke s dizajnérom Jeremym Scottom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Courtney Love #vzhľad #Sundance #podoba #päť rokov #Francis Bean Cobain

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...