Londýn žil britskými Oscarmi. Zrelé dámy Bellucci aj Moore vyrážali dych

Do vyhlásenia Oscarov ešte zostáva pár týždňov, vo Veľkej Británii však už svojich "Oscarov" rozdávajú. V nedeľu večer žil Londýn filmovými cenami BAFTA.

08.02.2015 21:42
debata (3)
Herečka Keira Knightley (v kreácii Giambattista... Foto: Reuters, SUZANNE PLUNKETT
Herečka Keira Knightley (v kreácii Giambattista Valli Couture) a jej manžel James Righton. Herečka Keira Knightley (v kreácii Giambattista Valli Couture) a jej manžel James Righton.

Trofeje, ktoré za najlepšie výkony vo filme rozdávajú členovia Britskej filmovej a televíznej akadémie, patria medzi najdôležitejšie ukazovatele v rámci predoscarových prognóz. A zároveň sú oslavou krásy pozvaných žien a luxusnej módy na červenom koberci.

Herečka Keira Knightley (v kreácii Giambattista...
Herečka Gugu Mbatha-Raw v kreácii Prada.
+25Herečka Alice Eve.

Výnimkou nebol ani nedeľňajší večer, ktorý tentoraz výnimočne obišiel londýnsky dážď. Aj preto mohli pozvané hviezdy, či už domáce, alebo spoza Atlantiku, pózovať dlhšie na červenom koberci a predvádzať sa v ukážkovej forme.

Medzi najpôvabnejšie dámy večera patrili nominované dámy v hlavnej hereckej kategórii. Domáca Felicity Jones v kreácii Dior Couture pošitej drobnými kvietkami vyzerala veľmi romanticky a nežne, kým blondínka Rosamund Pike stavila na čiernu dramatickú kreáciu od Rolanda Moureta. Herečku Amy Adamsovú obliekol módny dom Lanvin a oslavou romantickej nežnosti bola tehotnýá Keira Knightley v šatách od Gimabattistu Valliho.

Herečka Felicity Jones v róbe Dior Haute Couture. Foto: SITA/AP, Jonathan Short
Felicity Jones Herečka Felicity Jones v róbe Dior Haute Couture.

Všetko pohľady na seba dokázala strhnúť aj 54-ročná Julianne Moore, ktorej večerný model s hlbokým výstrihom až po pupok prihotovil dizajnér Tom Ford. Moore, ktorá bola aj najväčšou adeptkou na víťazstvo, sa pritom s výzvou hlbokého výstrihu vyrovnala na jednotku. Nepôsobila vulgárne, ale zvodne a rafinovane.

Herečky Lea Seydoux (vľavo) a Monica Bellucci... Foto: Reuters, SUZANNE PLUNKETT
Lea Seydoux (vľavo) a Monica Bellucci Herečky Lea Seydoux (vľavo) a Monica Bellucci prišli spoločne a vyzerali úchvatne.

Zrelé dámy pritom na podobných podujatiach veľmi často ukazujú, že mladšie kolegyne sa majú od nich čo učiť. Aj talianska herečka Monica Bellucci, ktorá minulý rok oslávila 50-ku, vyzerala fantasticky. Dramatická čierna róba so zvonovými rukávmi a spodným lemom šiat od Azzedina Alaiu z nej robila jednu z kráľovien večera. Hneď druhá stála po jej boku a bola to mladá francúzska hviezda Lea Seydoux. V nádherných žltých šatách s prestrihmi na bokoch bruška od Prady vyzerala úchvatne.

zväčšiť Herečka Julianne Moore v kreácii od Toma Forda. Foto: SITA/AP, Jonathan Short
Julianne Moore Herečka Julianne Moore v kreácii od Toma Forda.

Ale okrem módy a pôvabu bol večer, samozrejme, najmä o ocenených. Medzi prvými si cenu odniesli tvorcovia filmu Theory of everything, ktorý vyhlásili za najlepší britský film roka. Ďalšie ceny udelili v priebehu večera, o jednotlivých víťazoch sa dočítate v pondelok ráno v rubrike Kultura.pravda.sk.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #červený koberec #Monica Bellucci #Julianne Moore #BAFTA #Lea Seydoux

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...