Odvážne výstrihy, trošku nahoty aj nápadu: móda Grammy nesklamala

Prakticky s rovnakým očakávaním ako odpoveď na otázku, kto si tento rok odnesie hudobné ceny Grammy, sa v noci z nedele na pondelok v Los Angeles čakalo na to, v akej odevnej kreácii sa ktorá hviezda hudobného neba objaví na červenom koberci.

09.02.2015 13:00
debata
Madonna sa objavila na červenom koberci v... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Madonna sa objavila na červenom koberci v kreácii z dielne Ricarda Tisciho pre Givenchy. Madonna sa objavila na červenom koberci v kreácii z dielne Ricarda Tisciho pre Givenchy.

Ako zvyčajne neboli diváci sklamaní – aj tohtoročný ročník ponúkol pestrú zmes tradičných aj veľmi odvážnych odevných kúskov. Čo sa extravagancie týka, bol možno jedným z najúspešnejších, napísala agentúra AP.

Speváčka Taylor Swift v róbe z dielne Elieho...
Speváčka Rita Ora sa trblietala v róbe Prada.
+39Televízna celebrita Kelly Osbourne.

Postarala sa o to v prvom rade stálica popového neba, speváčka Madonna, ktorá sa na červenom koberci predstavila v dvojrohom, korálkami pošitom čiernom klobúku, korzete striptérky z burlesky a korzárských topánkach do polovice stehien. Pod krátkou sukničkou toho veľa nemala – ako neváhala ukázať novinárom.

Speváčka Beyoncé dorazila na ceny Grammy v... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Beyoncé dorazila na ceny Grammy v kreácii od Proenza Schouler. Speváčka Beyoncé dorazila na ceny Grammy v kreácii od Proenza Schouler.

Rad hviezd stavil na klasickú čiernu v nie úplne klasickom prevedení. Patrili medzi ne napríklad Beyoncé v priesvitných šatách Proenza Schouler s vlečkou a hlbokým výstrihom do V a Miley Cyrus v róbe s mnohými rafinovanými prestrihmi od Alexandra Vauthiera.

Po veľmi odvážnom oranžovom modeli siahla speváčka a herečka Joy Villa, veľkolepá ružová kreáciu z dielne Giambattistu Valliho si vybrala speváčka Rihanna.

Speváčka Joy Villa v odvážnom kostýme. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Joy Villa v odvážnom kostýme. Speváčka Joy Villa v odvážnom kostýme.

Speváci majú priestor pre kreativitu o niečo obmedzenejší, ale to viacerých z nich nijako nepribrzdilo v odevnom „rozlete“. Po absolútnej klasike siahol nováčik Sam Smith v úhľadnom smokingu s bielym motýlikom. O Pharrellovi Williamsovi je známe, že rád ukazuje nohy – a od tradície neustúpil ani tento rok, keď si obliekol svetlo šedý oblek s nohavicami končiacimi pod kolenami a zladeným motýlikom a topánkami. Pozornosť budila aj jeho žena, ktorá si obliekla kombinézu pripomínajúce zo všetkého najviac cvičebný úbor.

Pharell Williams aj jeho manželka Helen si... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Pharell Williams aj jeho manželka Helen si obliekli odevy z Williamsovej kolekcie pre Adidas. Pharell Williams aj jeho manželka Helen si obliekli odevy z Williamsovej kolekcie pre Adidas.

Smokingy ale neboli len pánskou záležitosťou – Charlie XCX skombinovala biely smoking s ružovým motýlikom a kožušinovú štólu. „Neznášam nudnú módu a chcela som niečo s nádychom 80-tych rokov a úžasné. Mám rada nepredvídateľné veci,“ povedala.

Módne komentátori na tohtoročnom červenom koberci zaznamenali ešte jeden výrazný a neprehliadnuteľný trend. Alebo ako poznamenal server Yahoo7Music, buď majú prítomné speváčky rovnakého stylistu, alebo zdieľajú spoločnú nechuť k podprsenkám. Diváci sa tak mohli pokochať pohľadom napríklad na značnú časť pŕs Nicky Minajovej, Lady Gaga či Ashanti.

Speváčka Lady Gaga vystavila dekolt v kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Lady Gaga vystavila dekolt v kreácii od Brandona Maxwella. Speváčka Lady Gaga vystavila dekolt v kreácii od Brandona Maxwella.
debata chyba
Viac na túto tému: #odhalenie #Beyonce #móda #Madonna #Grammy #Pharrell Williams #extravagancia

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....