A je to tu! Svetová premiéra erotického hitu v Berlíne prilákala davy

Konečne! Povedali si asi mnohí nedočkaví fanúšikovia a predovšetkým fanúšičky knihy Päťdesiat odtieňov sivej. Adaptácia svetového bestselleru mala premiéru na Berlinale.

12.02.2015 07:24
debata (3)
Herecký pár Dakota Johnson a Jamie Dornan alebo... Foto: SITA/AP, Michael Sohn
Jamie Dornan a herečka Dakota Johnson Herecký pár Dakota Johnson a Jamie Dornan alebo ak chcete - Anastázia Steelová a Christian Grey.

Priestor rešpektovaného filmového festivalu si tvorcovia erotického príbehu o láske s tak trochu tabuizovanou príchuťou S/M praktík vybrali na svetový štart očakávanej novinky. Uviesť ju prišli obaja hlavní predstavitelia spoločne s režisérkou Sam Taylor Johnsonovou a autorkou knižnej predlohy E.L. Jamesovou.

Zľava: Herečka Dakota Johnson, herec Jamie...
Do Berlína priniesli film Päťdesiat odtieňov...
+9Režisérka Sam Taylor-Johnson vyzerala výborne a...

Už počas dňa sa začali v Berlíne zbiehať početní fanúšikovia, aby získali podpis od predstaviteľov hlavných úloh – herečky Dakoty Johnson a herca Jamieho Dornana, ktorí stvárňujú Anastáziu Steeleovú a Christiana Greya. Nálada sa ešte zintenzívnila na slávnostnej večernej premiére na červenom koberci.

Herečku Dakotu Johnson obliekol na slávnostnú... Foto: SITA/AP, Michael Sohn
Dakota Johnson Herečku Dakotu Johnson obliekol na slávnostnú premiéru Dior.

Hlavná hrdinka dorazila v čiernej večernej kreácii Dior s odvážnym dekoltom a výrazným rúžom na perách. V protiklade s ňou bola 47-ročná režisérka Sam Taylor Johnson, ktorá si vzala biele šaty s odhaleným chrbtom od Stelly McCartneyovej. A vyzerala skvelo. Zdá sa, že mladý manžel – až o 23 rokov mladší herec Aaron Taylor Johnson má na ňu naozaj blahodárne účinky.

Najmä ženským fanúšičkám však najviac robila radosť prítomnosť herca a modela Jamieho Dornana. S výraznejšou bradou, ale v štýlovom smokingu vyvolával potlesk aj nadšené pokriky. Sprievod mu však robila pôvabná manželka Amelia Warner v červenej čipkovanej kreácii Valentino.

Do Berlína priniesli film Päťdesiat odtieňov... Foto: Reuters, HANNIBAL HANSCHKE
Dakota Johnson a Jamie Dornan, režisérka Sam Taylor-Johnson a spisovateľka E. L. James Do Berlína priniesli film Päťdesiat odtieňov sivej - zľava: herci Dakota Johnson a Jamie Dornan, režisérka Sam Taylor-Johnson a spisovateľka E. L. James.

Film vstupuje práve dnes (t.j štvrtok 12. februára) aj do slovenských kín a pred víkendom, na ktorý pripadol sviatok zamilovaných – teda 14. februára, bude v celosvetovej distribúcii. Zástupcovia filmových štúdií si sľubujú veľkú návštevnosť. Prvé kritiky tvrdia, že film je komplexne zaujímavejší a prepracovanejší ako knižná predloha, za čo mnohí drukujú práve britskej režisérke. Objavili sa však výčitky, že je v ňom málo „špinavého“ sexu, na ktorý sa diváci určite tešili najviac.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #film #Dakota Johnson #Päťdesiat odtieňov sivej #Jamie Dornan #Berlinale

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...