Móda z 87. Oscarov: Hviezdy sa trblietali, uchvátili krásky Stone aj Pike

Svetlé tóny, telové farby, ale aj množstvo trblietavých dezénov a zdobení - móda 87. ročníka Oscarov sa niesla práve v tomto duchu.

23.02.2015 04:17
debata (3)
Herečka Julianne Moore dorazila v róbe Chanel... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Julianne Moore Herečka Julianne Moore dorazila v róbe Chanel Couture vytvorenej na mieru.

S veľkým záujmom sa zrak celosvetovej verejnosti upieral v nedeľu večer na červený koberec v Los Angeles, kde sa objavili hviezdy filmového neba a predviedli sa v noblesných, veľkolepých, ale tiež striedmo elegantných róbach.

Herečka Jessica Chastain v róbe z dielne Givenchy.
Nominovaná herečka Reese Witherspoon prišla v...
+69Modelka Chrissy Teigen stavila na odvážny...

Medzi najvýraznejšie dámy na červenom koberci patrila trblietavá Julianne Moore v kreácii Chanel Couture, ktorú jej zhotovili na mieru. V trblietavej línii šla aj nominovaná herečka Felicity Jones, ktorú obliekal módny ateliér Alexander McQueen, alebo jej nominovaná kolegyňa Emma Stone. Jej kreáciu vytvoril dizajnér Elie Saab a farbu prispôsobil jej alabastrovej pleti a ryšavým vlasom.

Herečka Emma Stone vyzerala nádherne. V kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Emma Stone Herečka Emma Stone vyzerala nádherne. V kreácii od Elieho Saaba z jeho couture kolekcie.

Na trblietavý materiál stavila počas večera aj speváčka Lady Gaga, ktorej róbu od Azzedina Alaiu doplnili výrazné latexové rukavice v červenej farbe. Pre mnohých bola jednou z najúchvatnejších dám večera minuloročná víťazka Lupita Nyong'o. Jej šaty z dielne Calvin Klein zdobilo až 6000 perál a perličkových korálikov. „Vyberala som si šaty s tým, že som chcela, aby vyzerali ako tekuté. Z vody. Mala to byť pocta moru,“ vyjadrila sa herečka. Daňou za krásu však bolo, že šaty vážili niekoľko kíl.

Minuloročná víťazka Lupita Nyong'o žiarila... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Lupita Nyong'o Minuloročná víťazka Lupita Nyong'o žiarila v kreácii Calvin Klein.

Na červenom koberci pozornosť pútali aj dámy vo veľkolepých róbach. Už tradične na takú stavila speváčka a herečka Jennifer Lopez, ktorá si model vybrala u Elieho Saaba. Libanonskú dizajnérsku školu volila aj modelka Chrissy Teigen a herečky Anna Faris a Jenna Dewan (všetky mali šaty z ateliéru Zuhair Murad).

So záujmom sa čakalo, v akej kreácii príde nominovaná herečka Marion Cotillard. Ako svetová reklamná tvár Dior sa obliekla práve do perforovaných snehobielych šiat tejto značky vyšívaných drobnými flitrami. Podľa viacerých módnych odborníkov boli výšivky z flitrov a krištáľov najvýraznejším prvkom oscarovej módy.

Francúzska herečka Marion Cotillard prišla v... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Marion Cotillard Francúzska herečka Marion Cotillard prišla v kreácii z dielne Dior Couture.

V tomto smere však vyčnievali nominované herečky z Veľkej Británie Keira Knightley a Rosamund Pike a tiež Američanka Reese Witherspoon. Prvá stavila na rozprávkové šaty z dielne Valentino, ktorým dominovali výrazné nápisy a výšivky na sukni, druhú obliekol do červenej čipkovanej róbe nádherne tvarujúcej postavu módny dom Givenchy. Blondínku Witherspoonovú, ktorá už má doma sošku Oscara za výkon vo filme Walk the line, obliekol do bieločiernej kreácie Tom Ford. Veľmi jednoduché čierne šaty si vybrala herečka Cate Blanchett. Model vznikol pod taktovkou Johna Galliana pre ateliér Maison Margiela.

Herečka Rosamund Pike vyzerala úchvatne v... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Rosamund Pike Herečka Rosamund Pike vyzerala úchvatne v kreácii Givenchy Couture.

Červená farba tentoraz nehrala až taký prím. Stavila však na ňu aj Dakota Johnson (Saint Laurent) alebo speváčka Solange Knowles. O farby však núdza nebola. Losovú kreáciu Thakoon si vybrala herečka Anna Kendrick a sýtozelené šaty dokonale vykresľujúce sexi krivky mala na sebe Scarlett Johansson. Pudrové tóny volili herečky Gwyneth Paltrow a Zoe Saldana. Prvú obliekol ateliér Ralph & Russo, druhú Atelier Versace.

Ďalšie slávne dámy si pozrite v našej bohatej galérii.

Herečka Gwyneth Paltrow prišla v róbe Ralph... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Gwyneth Paltrow prišla v róbe Ralph & Russo Couture. Herečka Gwyneth Paltrow prišla v róbe Ralph & Russo Couture.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #červený koberec #Oscar #farby #trblietavé #87. ročník #ročník #telové farby #pudrové

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...