Salma v pávom objatí, Kate Moss ako nahá - krásky uchvátili na výstave

Dizajnér Alexander McQueen je považovaný za jedného z najvýznamnejších módnych tvorcov v histórii. Na výstavu jeho tvorby zamierili desiatky slávnych tvárí, modeliek, herečiek aj významných hostí.

13.03.2015 12:30
debata
Kate Moss bola dlhoročnou múzou Alexandra... Foto: Reuters, TOBY MELVILLE
Kate Moss a jej manžel Jamie Hince Kate Moss bola dlhoročnou múzou Alexandra McQueena - na výstave venovanej jeho tvorbe chýbať nemohla. Sprevádzal ju aj manžel Jamie Hince.

Výstava s názvom Alexander McQueen: Savage Beauty je pravdepodobne najkomplexnejšou zbierkou tvorby slávneho zosnulého tvorcu, ktorý v roku 2010 spáchal samovraždu. Ide o expozíciu, ktorá sa už objavila v newyorskom Metropolitnom múzeu, teraz konečne zamierila do Británie. Je beznádejne vypredaná na mesiace dopredu. Vo štvrtok večer však mali možnosť v priestoroch múzea V&A zhliadnuť v rámci privátnej prehliadky výstavu prominentné osobnosti.

Topmodelka Kate Moss a jej manžel Jamie Hince...
Dizajnérka Victoria Beckham pózuje fotografom...
+21Herec Colin Firth prišiel aj so svojou...

Nechýbali dámy, ktoré v minulosti boli návrhárovými múzami. Popri Naomi Campbellovej či Erin O'Connorovej sa pozornosť sústredila najmä na modelku Kate Moss. Hoci prekročila štyridsiatku, nezľakla sa modelu z čiernej čipky, ktorý odhaľoval jej krivky a vyzerala famózne. Prišla aj česká topmodelka Eva Herzigová – ako inak v kúsku z McQueenovej dielne.

Česká topmodelka Eva Herzigová v kreácii z... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Eva Herzigová Česká topmodelka Eva Herzigová v kreácii z tvorby zosnulého dizajnéra Alexandra McQueena.

Medzi pozvanými hosťami boli aj herečky Naomie Harris, Gwendoline Christie či Salma Hayek. Posledná menovaná predviedla slávny model šiat s pávmi, ktorý sa objavil v kolekcii na jeseň 2009. Trošku celkovému dojmu škodilo, že mexická hviezda je drobná a model šiat bol vytvorený pre vysokú modelku, rozhodne však bola neprehliadnuteľná. Podobné platilo aj o speváčke FKA Twigs v pestrofarebnom modeli s golierom z farbených vtáčích pier. Tiež z dielne zosnulého dizajnéra.

Herečka Salma Hayek v šatách zo slávnej... Foto: SITA/AP, Joel Ryan
Salma Hayek Herečka Salma Hayek v šatách zo slávnej kolekcie Alexandra McQueen.

Jednou z mála žien, ktorá si na seba nevzala niečo ako poctu McQueenovi, bola britská dizajnérka Victoria Beckham. Tá si opäť urobila reklamu na vlastnú značku, keď si obliekla šaty z kolekcie jeseň-zima 2015/2016.

Výstava Alexander McQueen: Savage Beauty mapuje tvorbu a najslávnejšie modely z dielne londýnskeho rodáka, ktorého preslávili aj netradičné a často šokujúce prezentácie kolekcií. Na jednej z nich napríklad nechal šaty modelky postriekať farbami z robotických strojov, na ďalšej (kolekcia Voss) sa modelky predvádzali v štvorhranom priestore za sklom. McQueena často inšpiroval svet flóry a fauny, pričom ich dokázal do šiat preniesť neuveriteľne autentickým spôsobom. Pracoval s neočakávanými strihmi, architektúrou odevu, precízne spracovanie uchovalo mnoho jeho dnes už archívnych kusov v dokonalom stave. Zdobením jeho odevov bolo často na úrovni couture kolekcií.

zväčšiť Jedna z najočakávanejších módnych udalostí roka... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Alexander McQueen: Savage Beauty Jedna z najočakávanejších módnych udalostí roka - výstava Alexander McQueen: Savage Beauty v londýnskom múzeu V&A Museum odštartovala. Ponúka retrospektívu tvorby zosnulého dizajnéra - jedného z najtalentovanejších mužov módy uplynulých dekád. Záber na šaty z kolekcie 'Voss' z roku 2001.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Salma Hayek #Kate Moss #výstava #Eva Herzigová #Alexander McQueen #Savage Beauty

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....