Trio krások z Mad Men: Na rozlúčke so seriálom žiarili aj smútili

Vďaka seriálu Mad Men sa na televíznych obrazovkách zrodil jeden kult. Po víkende je už jasné, že diváci sa s ním budú musieť rozlúčiť.

24.03.2015 09:00
debata
Herečky (zľava) January Jones, Elisabeth Moss a... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
January Jones, Elisabeth Moss a Christina Hendricks Herečky (zľava) January Jones, Elisabeth Moss a Christina Hendricks sú hlavnými ženskými hrdinkami seriálu Mad Men.

V New Yorku mala slávnostnú premiéru druhá polovica epizód poslednej série slávneho seriálového hitu. Nechýbali jeho hlavné hviezdy a o nostalgiu núdza nebola. Na červenom koberci sa objavil herec Jon Hamm, ktorý v siedmich sériách stvárňoval reklamného mága a experta Dona Drapera. Pozornosť si však vyslúžili najmä ženy jeho života – trio v podaní herečiek January Jonesovej, Elizabeth Mossovej a Christiny Hendricksovej.

Herečka Christina Hendricks a jej manžel...
Herečka Christina Hendricks predviedla svoj...
+8Herečka Elisabeth Moss.

Prvá menovaná sa už niekoľko týždňov objavuje v novom seriáli – sitkome The Last Man on Earth. Pre magazín People sa vyznala, že vôbec nečakala, že tak rýchlo si nájde ďalšiu prácu. „Skutočne som si myslela, že nebudem robiť pre televíziu dlhý čas, pretože som skončila v najlepšom seriáli, aký poznám,“ vyjadrila sa blondínka. „Nemyslela som si, že ešte nájdem rolu, ktorá sa mi bude tak veľmi páčiť,“ pokračovala Jones.

Jonesovej kolegyňa Christina Hendricks sa vďaka projektu Mad Men stala novodobým sexsymbolom. A tiež priekopničkou návratu ženských kriviek do Hollywoodu. Na nedeľňajšej premiére nezostala svojej povesti nič dlžná, keď dorazila v červených trblietavých šatách zdôrazňujúcich jej objemný dekolt. Namiesto červených kaderí predviedla plavejší odtieň a už dávnejšie prezradila, že ju k tomu viedol práve koniec seriálu.

zväčšiť Producent Matthew Weiner (vľavo) s hviezdami... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
January Jones, John Slattery, Jon Hamm, Elisabeth Moss a Christina Hendricks. Producent Matthew Weiner (vľavo) s hviezdami seriálu Mad Men - zľava: January Jones, John Slattery, Jon Hamm, Elisabeth Moss a Christina Hendricks.

„Bola som červenovláska dlho predtým, ako som hrala Joan. Lenže postupne sa mi červená farba spojila s tou postavou a keď sa seriál blížil ku koncu, odrazu som si povedala, že vyskúšam zmenu,“ vysvetlila pred časom pre People.

Zmena čaká pravdepodobne všetkých seriálových hrdinov. Väčšina z nich sa už rozbehla k novým projektom. Ako však uviedli v hromadnom televíznom interview na stanici CBS, určite na skúsenosť s Mad Men nikdy nezabudnú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #koniec #January Jones #Mad Men #Christina Hendricks

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...