Očarujúca! Herečka, ktorá sa narodila ako muž, žiarila na párty Time

Výnimočné osobnosti, vplyvní ľudia, tváre, ktoré pozná celý svet či ktoré rezonujú v americkej kultúre. Patrí k nim rozhodne aj Laverne Cox. Herečka, ktorá sa stala symbolom menšiny transgender osôb.

23.04.2015 11:30
debata (1)
Herečka Laverne Cox je momentálne asi... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2015 TIME 100 Gala - Laverne Cox Herečka Laverne Cox je momentálne asi najvplyvnejšou transgender osobou na svete.

Coxovú môžu aj niektorí slovenskí diváci poznať z úspešného seriálu Netflix – projektu Orange is the new black, v ktorom stvárnila odsúdenú Sophiu – pôvodne muža, ktorý sa pre získanie peňaží na operáciu zmeny pohlavia uchýlil k lúpeži. Popri populárnom seriáli je však Cox predovšetkým zanietenou aktivistkou a ženou, ktorá pravidelne prispieva do rozličných periodík či magazínov a zaoberá sa problematikou transgender osôb.

Manželský pár Kim Kardashian a Kanye West sa od...
Scenáristka Jill Soloway a herec Jeffrey Tambor...
+19Herečka Julianne Moore tiež patrí medzi...

Ako vôbec prvá žena, ktorá sa narodila v mužskom tele, pózovala na titulnej strane magazínu Time. Pre svoje početné aktivity na poli ochrany práv menšín sa aj tento rok ocitla v rebríčku najvplyvnejších osôb podľa spomenutého časopisu.

Utorňajšie veľkolepé gala v New Yorku si herečka ujsť nenechala, pričom si obliekla trblietavú večernú róbu a ohúrila svojím vzhľadom. Iba nedávno nafotila Laverne aj akt pre dámsky magazín Allure. Ako prezradila, odmietla túto ponuku na prvýkrát a potom aj na druhýkrát. Napokon však súhlasila.

„Som černošská transgender žena a mala som pocit, že by tento krok mohol byť posilňujúci pre komunitu, ktorú reprezentujem. Černoškám nehovoria často, že sú krásne, pokiaľ sa nenastavia na určité štandardy. Pri černošských transgender ženách je to ešte zložitejšie. Vidieť teda čiernu transgender ženu, ako prijala svoje telo a ako ho miluje a váži si ho, by mohlo byť inšpirujúce pre pár ľudí,“ vysvetlila dôvody Cox.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nahá #Time #Allure #Laverne Cox #transgender

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...