Móda z Miss: Husárová bola nádherná, Zelinová neodhadla mieru

Ďalší ročník, ďalší nablýskaný večer, ktorý otestoval schopnosti slovenských krások zo súťaží Miss, ako sa dokážu vyparádiť na slávnostnú príležitosť. Mnohé to zvládli skutočne na jednotku.

27.04.2015 16:00
debata
Veronika Husárová, ktorá čaká prvý prírastok,... Foto: Profimedia
Veronika Husárová Veronika Husárová, ktorá čaká prvý prírastok, vyzerala na slávnostnom ceremoniáli, očarujúco.

Jubilejný dvadsiaty ročník súťaže Miss Slovensko možno nazvať aj plodným. Doslova. Až tri z bývalých kráľovien krásy sú totiž v požehnanom stave. Jedna z nich dokonca ašpirovala na titul kráľovnej večera. Miss z roku 2007 Veronika Husárová vyzerala naozaj úchvatne, keď sa v bratislavskej Inchebe objavila v čiernej plisovanej kreácii voľného áčkového strihu.

Šaty siahajúce takmer po zem, jemne odhaľujúce špičky čiernych sandálikov boli jednoduché a pritom také úderné. Bezchybná vizáž a k nej zvolené výrazné visiace náušnice celkový skvelý dojem len podčiarkli. Jediná výčitka smeruje k rozhodnutiu prezliecť sa na nasledujúcu párty. Zbytočný krok.

Veronika Husárová, ktorá čaká prvý prírastok,...
Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková v šatách...
+15Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína...

Ďalšia tehotná dáma je Husárovej predchodkyňa Ivica Sláviková, ktorá titul získala v roku 2005. Jej voľba bola výrazná a podľa mnohých celkom odvážna. Priehľadný top z čiernej elastickej látky obkreslil tehotenské krivky aj bujné poprsie v hladkej čiernej podprsenke. Zvyšok tvorili široké nohavice, ktoré doplnila pohodlnými balerínami, hlavu aj predlaktia ozdobila doplnkami z hodvábneho saténu. Sláviková sa vymykala zo zástupu svojich kolegýň, ale v jej celkovom stylingu bol trochu na škodu detail ramienok podprsenky (efektnejšie by vyzerala podprsenka bez nich). Hoci je zjavné, že v tomto stave boli ramienka skôr praktickou záležitosťou.

Tehotná Miss Slovensko 2005 Ivica Sláviková. V... Foto: FORZA
Tehotná Miss Slovensko 2005 Ivica Sláviková. Tehotná Miss Slovensko 2005 Ivica Sláviková. V kreácii od Marcela Holubca.

Víťazka súťaže krásy z roku 2009 Barbora Franeková už tradične zamierila do ateliéru svojho obľúbeného dizajnéra Michaela Kováčika, ktorý obliekal aj celú finálovú dvanástku. Dobré bolo, že Franekovej snehobiely model sa vymykal farebnosti finálovej dvanástky. Šaty s naznačenými netopierími rukávmi a detailom zavinovania a prepásania na spôsob kimona pôvabnej brunetke veľmi pristali. Na prekážku nebol ani pomerne hlboký dekolt. Pôsobil vyvážene, ozdobený len decentným šperkom. Vizáž bola na jednotku.

Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková v šatách... Foto: FORZA
Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková v šatách od Michaela Kováčika.

U Michaela Kováčika sa obliekla aj riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková, ktorá získala titul kráľovnej krásy v roku 2013. Na tomto modeli si Kováčik otestoval okrem schopnosti práce s látkou a jej vrstvením či strihaním aj technickú zručnosť. Model tentoraz totiž zdôrazňoval krivky a obopínal postavu. Práve spracovaniu dekoltovej časti na spôsob korzetu by však neuškodilo trochu precíznosti navyše. Plášť, ktorý dopĺňal model, vyzeral efektne a detail s menami doterajších kráľovien krásy zaujal. Chomistekovej príťažlivá vizáž celok povyšovala.

Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína... Foto: FORZA
Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková v kreácii od Michaela Kováčika. Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková v kreácii od Michaela Kováčika.

Na afterpárty po súťaži sa objavili aj známe tváre a dámy, ktoré tiež preslávila súťaž krásy – hoci konkurenčná. Držiteľka titulu Miss Universe SR 2002 Eva Rezešová (kedysi Džodlová) sa vždy prezentuje v štýlových a luxusných kúskoch. Výnimkou nebol ani piatkový večer, pre ktorý si zvolila metalický zlatý model zo zmesi žakaru a lurexu od francúzskej značky Lanvin. Nádherný kúsok, ale čosi v celkovom vzhľade prekážalo. Opticky akoby pridával objem, ale možno by len stačilo kadere vlasov vypnúť a nechať vyniknúť krivku šije. Kožušinová štóla sa síce niesla v znamení lanvinovskej opulentnej estetiky, ale v tomto prípade mohla zostať v šatni.

Bývalá Miss a modelka Eva Rezešová v kreácii... Foto: FORZA
Eva Rezešová Bývalá Miss a modelka Eva Rezešová v kreácii Lanvin.

Dnes moderátorka a bývalá finalistka Miss Universe Mária Zelinová pútala pozornosť od prvého momentu. Ako inak, bol to najmä výstrih, ktorý klincoval pohľady prítomných. O tom, že vysoká blondínka má príťažlivú figúru, niet pochýb. Aj dekolt na červených elastických šatách by sa dal tolerovať (hoci by mu pri tomto strihu prospeli menšie prsia), hlavným problémom však bola dĺžka šiat. Odhaliť hruď aj nohy v mikromini dĺžke platilo možno na pánov, ale celkový dojem bol prehnaný. Kabelka mala určite ladiť so sandálikmi v neónovej ružovej farebnosti, ale vôbec nefungovala. Ani ako obal na iPad.

Modelka Mária Zelinová v šatách NuPPL. Foto: FORZA
Mária Zelinová Modelka Mária Zelinová v šatách NuPPL.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Karolína Chomisteková #párty #Barbora Franeková #Eva Rezešová #Mária Zelinová #Miss #Veronika Husárová

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...