Salma Hayek potešila utečencov zo Sýrie, potom uchvátila na premiére

Hollywoodska hviezda Salma Hayek strávila uplynulých pár dní v Libanone a stihla absolvovať niekoľko oficiálnych návštev či stretnutí s novinármi. Do krajiny priviezla aj svojho otca Samiho.

28.04.2015 10:07
debata (1)
Herečka Salma Hayek navštívila ešte v sobotu... Foto: SITA/AP, Sebastian Rich
Salma Hayek Herečka Salma Hayek navštívila ešte v sobotu libanonský tábor pre sýrskych utečencov. Na snímke objíma dievčatko menom Amira, ktorému zabila otca priamo pred očami.

Dôvodom bola v prvom rade premiéra animovaného filmu Prorok, ktorý herečka produkovala a ktorý vznikol na základe básnickej tvorby libanonského poeta Khalila Gibrana. Toho miloval herečkin starý otec, pochádzajúci práve z Libanonu a obaja jeho potomkovia, syn aj vnučka, mu vzdali hold návratom do jeho domoviny.

Herečka Salma Hayek a jej otec Sami Hayek...
Herečka Salma Hayek pózuje fotografom v Bejrúte.
+9Herečka Salma Hayek sa objíma so sýrskou...

Štyridsaťosemročná hviezda sa však ešte cez víkend objavila aj na návšteve v utečeneckom tábore, v ktorom sa zhromžďujú tisícky sýrskych utečencov. Herečka tam pricestovala pod záštitou organizácie UNICEF. „Miliónom detí ukradli ich detstvo, ich rodnú krajinu. Stratili svojich milovaných. V dôsledku konfliktu v Sýrii prichádzajú o vzdelávanie a musia pracovať, aby pomáhali živiť svoje rodiny,“ uviedla Hayek v oficiálnom vyhlásení a vyzvala na podporu fondu, ktorý financuje vzdelávanie sýrskych detí.

Herečka Salma Hayek sa počas návštevy... Foto: Reuters, HANDOUT
Salma Hayek Herečka Salma Hayek sa počas návštevy utečeneckého tábora neváhala pustiť ani do šúpania zemiakov.

Priamo na mieste pritom zjavne dojatá hviezda navštívila škôlku či si vypočula príbehy detí, ktorým zabili rodičov priamo pred ich očami. Nezľakla sa ani domácich prác, keď sa pustila do šúpania zemiakov.

Po tejto „ľudskej“ podobe však prišla na rad aj hviezdna. A to doslova. V Bejrúte sa totiž v pondelok večer konala slávnostná premiéra spomenutého filmu a herečka sa na nej predviedla v ohurujúcej róbe z tvorby domáceho rodáka – Libanončana Elieho Saaba, ktorý sa na premiére objavil aj osobne.

Herečka Salma Hayek a jej otec Sami Hayek... Foto: Reuters, MOHAMED AZAKIR
Salma Hayek Herečka Salma Hayek a jej otec Sami Hayek Dominguez spoločne pózujú na premiére animovanej snímky Prorok, ktorú herečku produkovala. Film vzdáva hold libanonskému básnikovi Khalilovi Gibranovi, ktorého tvorbu miloval herečkin starý otec pochádzajúci z Libanonu. Hviezda tak vzdala hold poetovi aj vlastnému starému otcovi.

Jeho strieborná večerná toaleta z kolekcie couture nechala vyniknúť mladistvý pôvab a dokonalé krivky hollywoodskej hviezdy. Herečka vyzerala spokojne a očarujúco, s úsmevom pózovala a rozdávala autogramy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #vzdelanie #Libanon #Salma Hayek #utečenecký tábor #Khalil Gibran #Prorok

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...