Krásne ženy vládnu porote v Cannes, na Riviére sa začína sviatok filmu

Bohatá na krásne dámy - taká je tento rok porota medzinárodného filmového festivalu v Cannes, ktorý sa slávnostne začne už o pár hodín.

13.05.2015 15:24
debata (1)
Zľava: Herečka Sophie Marceau, speváčka Rokia... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Sophie Marceau, speváčka Rokia Traore a herečky Sienna Miller a Rossy de Palma Zľava: Herečka Sophie Marceau, speváčka Rokia Traore a herečky Sienna Miller a Rossy de Palma - členky poroty 68. ročníka festivalu v Cannes.

Ešte predtým sa však na tradičnom mieste pre pózovanie fotografom objavili hviezdy otváracieho filmu večera – diela La tete haute od režisérky Emmanuelle Bercotovej. Je to vôbec prvýkrát od roku 1987, čo festival otvára film ženskej režisérky. Hlavné úlohy stvárnili herečky Sara Forestier, Catherine Deneueve či herec Benoit Magimel. Nik z nich v stredu v Cannes nechýbal.

Zľava: Herečka Sophie Marceau, speváčka Rokia...
Aj americký herec Jake Gyllenhaal ochotne...
+7Hereckí členovia poroty MFF Cannes - zľava:...

Pozornosť si však vyslúžila o pár desiatok minút neskôr práve spomenutá porota. V nej tento rok pod vedením predsedov – bratov Joela a Ethana Coenovcov zasadne napríklad francúzska herečka Sophie Marceau či jej americká kolegyňa Sienna Miller. Obe dámy vyvolali záujem fanúšikov už pri príchode. Očarujúca domáca hviezda Marceau rozdala aj pár autogramov a svojím vzhľadom vo veku 48 rokov určite vyvolala závisť u nejednej dámy.

Herečka Sophie Marceau aj vo veku 48 rokov... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Sophie Marceau Herečka Sophie Marceau aj vo veku 48 rokov predvádza svoju dokonalú krásu.

Sienna Miller v kreácii Balenciaga vyzerala očarujúco a veľmi elegantne. Podobné však platilo aj o jej ďalších dvoch kolegyniach – neortodoxnej španielskej hviezde Rossy de Palma či speváčke a skladateľke Rokii Traore. Ženské fanúšičky však určite poteší aj prítomnosť herca Jakea Gyllenhaala.

Porota však kontakty s fanúšikmi obmedzí asi len na prvý a posledný deň festivalu. Údajne sa chcú sústrediť, aby zo súťažných filmov vybrali aj tento rok ten najlepší a najoriginálnejší. O hlavnú cenu – Zlatú palmu – sa tento rok uchádza 17 filmov, očakávané sú najmä tie pod režisérskou taktovkou Gusa Van Santa, Paola Sorrentina, Todda Haynese či Denisa Villeneuvea.

zväčšiť Hereckí členovia poroty MFF Cannes - zľava:... Foto: Reuters, REGIS DUVIGNAU
Sienna Miller, Jake Gyllenhaal, Rossy de Palma a Sophie Marceau. Hereckí členovia poroty MFF Cannes - zľava: Sienna Miller, Jake Gyllenhaal, Rossy de Palma a Sophie Marceau.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Sienna Miller #herečka #porota #otvorenie #Sophie Marceau #Cannes 2015

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....