Vary plné hviezd: Richard Gere dostal Glóbus, nechýbala filmová elita

Jubilejný, už 50. ročník filmového festivalu v Karlových Varoch, slávnostne odštartoval v piatok podvečer. Hneď prvý deň ho poctila návštevou hollywoodska hviezda - herec Richard Gere.

03.07.2015 21:37
debata
Prezident festivalu Jiří Bartoška s manželkou... Foto: KVIFF
Jiří Bartoška a Andrea Bartošková Prezident festivalu Jiří Bartoška s manželkou Andreou Bartoškovou vyzerali veľmi spokojne. Vyliečený herec a hlava festivalu bola oblečená od hlavy po päty v značke Prada.

Slávny hrdina filmov ako Pretty Woman či Americký gigolo si z rúk prezidenta festivalu Jiřího Bartošku prevzal Krištáľový glóbus za výnimočný prínos filmu. Ešte predtým sa však s úsmevom prihovoril fanúšikom čakajúcim okolo červeného koberca.

Herečky Hana Vágnerová (vľavo) a Jenovéfa...
Herečka Jena Malone v šatách z hodvábu cady Miu...
+27Herečka Jitka Čvančarová v šatách Emilio Pucci...

Po ňom prechádzali už tradične známe osobnosti českej kinematografie. Nechýbali herečky ako Eliška Balzerová, Jitka Schneiderová či Hana Vágnerová, prišiel aj Bolek Polívka, alebo členovia kapely Lucie. S veľkou odozvou po boku ministra kultúry Daniela Hermana kráčala bývalá prvá dáma a herečka Dagmar Havlová.

Herečka Dagmar Havlová prišla v spoločnosti... Foto: KVIFF
Dagmar Havlová a Daniel Herman Herečka Dagmar Havlová prišla v spoločnosti ministra kultúry Daniela Hermana.

Pozornosť však vzbudil aj prezident festivalu Jiří Bartoška, ktorý sa ešte pred pár mesiacmi liečil z rakovinového ochorenia. To, zdá sa, ustúpilo a niekdajší miláčik žien vyzeral po boku manželky Andrey veľmi spokojne a podstatne sviežejšie než pred pár mesiacmi.

Prezident festivalu si od vzácneho amerického hosťa vyslúžil aj poklonu priamo pred zaplneným hľadiskom. Bielovlasý a stále šarmantný herec uviedol, že vníma ocenenie za mimoriadny prínos filmu ako obrovskú poctu.

Herec Richard Gere ďakuje za Krištáľový glóbus,... Foto: KVIFF
Richard Gere Herec Richard Gere ďakuje za Krištáľový glóbus, ktorý získal za výnimočný prínos filmu.

„Vždy som pri preberaní cien nervózny. Začal som hrať, keď som mal devätnásť rokov a vtedy som si nedokázal predstaviť, kde budem vo deku 65 rokov. A teraz som tu, na neuveriteľnom festivale, s úžasnými ľuďmi a môžeme si užiť, akí sme všetci úžasní,“ prihovoril sa hosťom Gere.

Vyzval tiež hostí, aby spoločne vytvorili príbeh. „Sme súčasťou prepojeného vesmíru a môžeme vytvoriť príbeh, aký chceme. Tak vytvorme taký, ktorý je sexy, zábavný a dobrodružný,“ uviedol tiež Gere, ktorý spomínal v príhovore aj na Dalajlámu či Václava Havla.

Úvodným filmom 50. ročníka MFF KV se stala americká dráma Time Out of Mind, v ktorej si práve Gere zahral bezdomovca. Okrem neho prišla do Varov uviesť túto snímku aj americká herečka Jena Malone.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Richard Gere #herci #MFF Karlovy Vary #štart #slávnosť

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...