Nádherné zábery z krstu princeznej Charlotte: To je hotová idylka!

Britský princ William a jeho manželka Catherine zverejnili fotografie z krstu ich dcéry Charlotte.

10.07.2015 12:28
Šťastná kráľovská rodina. Princ William s... Foto: ,
Šťastná kráľovská rodina. Princ William s manželkou - vojvodkyňou Catherine a ich deťmi - dcérou Charlotte a synom Georgom.
debata (3)

Zábery zhotovil známy fotograf Mario Testino a rodičia malej princeznej sú podľa ich hovorcu šťastní, že sa o ne mohli podeliť s verejnosťou. Dúfajú tiež, že sa budú všetkým páčiť tak, ako im.

Na jednej z fotografií vidieť Williama a Catherine spolu so Charlotte a ich prvorodeným synom Georgeom. Na ďalšej sú okrem nich aj kráľovná Alžbeta II. s manželom, princom Philipom, princ Charles s manželkou Camillou i rodičia Catherine – Carole a Michael Middletonovci, jej sestra Pippa a brat James.

Šťastná kráľovská rodina. Princ William s...
Princ William drží na rukách svojho synčeka -...
+1Vojvodkyňa Catherine drží v náručí princeznú...

Súkromný obrad sa konal 5. júla v kostole svätej Márie Magdalény v Sandringhame v grófstve Norfolk a použili pri ňom vodu z Jordánu. Celebroval ho arcibiskup z Canterbury Justin Welby. Krstnými rodičmi malej princeznej sú Catherinina kamarátka Sophie Carter a bratranec Adam Middleton, ďalej tiež Williamova sesternica Laura Fellowes a jeho kamaráti James Meade a Thomas van Straubenzee. Charlotte Elizabeth Diana mala na sebe repliku krstnej košieľky, ktorú pre svoju dcéru nechala v roku 1841 vyrobiť kráľovná Viktória.

Jej výsosť princezná z Cambridgeu prišla na svet 2. mája v londýnskej St. Mary's Hospital o 8:34 miestneho času. Bábätko po narodení vážilo približne 3 700 gramov. Tridsaťtriročnú Catherine priviezli autom do nemocnice v ten deň o 6:00. Po jej boku bol 33-ročný William, vojvoda z Cambridgeu, ktorý bol s manželkou aj pri pôrode. Princezná Charlotte je štvrtá v poradovníku čakateľov na trón.

Vojvodkyňa Catherine drží v náručí princeznú... Foto: Reuters, HANDOUT
Vojvodkyňa Catherine Vojvodkyňa Catherine drží v náručí princeznú Charlotte pred ceremoniálom krstu.

William, ktorý je starším synom už zosnulej princeznej Diany a spomínaného princa Charlesa, sa s Catherine zoznámil v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011. Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré svojmu vnukovi darovala kráľovná Alžbeta II.. Dvojicu sobášila vtedajšia hlava anglikánskej cirkvi Rowan Williams. Ich prvorodený syn George Alexander Louis prišiel na svet 22. júla 2013.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #fotografie #krst #Mario Testino #princezná Charlotte

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...