Krásna a talentovaná Charlize Theron oslávila 40! Takto sa menila rokmi

Je jednou z najkrajších hviezd súčasnej kinematografie, no nikto nepochybuje ani o jej hereckom talente. Nezávislá a silná žena Charlize Theron oslávila pred pár dňami štyridsiatku.

10.08.2015 16:20
debata (1)
Rok 1998: Herečka Charlize Theron na... Foto: SHUTTERSTOCK
1998shutterstock Rok 1998: Herečka Charlize Theron Rok 1998: Herečka Charlize Theron na charitatívnej akcii Revlon.

Bývalá modelka odštartovala svoju kariéru vo filme béčkovým hororom Kukuričné deti, ale zlom prišiel až o pár rokov neskôr. Filmy ako Diablov advokát či Pravidlá muštárne priniesli Theronovej širokú divácku pozornosť a čoskoro sa už o ňu ako o nový sexsymbol a idol krásy začali zaujímať aj médiá.

Rok 1996: Herečka Charlize Theron vo filme To...
Rok 1998: Herečka Charlize Theron na...
+15Rok 2000: Herečka Charlize Theron s kolegom...

Svojím oslnivým pôvabom bola z blondínky, ktorá sa narodila v Juhoafrickej republiky, ozdoba každej hollywoodskej akcie. Keď sa teda o pár rokov neskôr podujala stvárniť úlohu lesbickej prostitútky, ktorá zavraždila niekoľko mužov, mnohí diváci aj kritici boli vo veľkom očakávaní, ako sa s takou výzvou popasuje. Soška Oscara je azda dobrou odpoveďou. A treba zdôrazniť, že Theron bola v úlohe famózna. Rovnako ako jej podoba, kvôli ktorej sa nechávala denne maskovať a pribrala niekoľko kilogramov.

Rok 2003: Herečka Charlize Theron v snímke... Foto: Newmarket Film Group
Rok 2003: Herečka Charlize Theron. Rok 2003: Herečka Charlize Theron v snímke Monštrum.

Nasledujúce roky sa niesli v znamení striedavo úspešných filmov. Hoci herečka nemá na konte v zásade žiaden skutočný prepadák, pár jej filmov zvozili aj kritici. Napríklad sci-fi Aeon Flux nedopadla v ich očiach najlepšie. Iba pred pár mesiacmi však akčný žáner v kombinácii s osobnou drámou priniesol do zoznamu herečkiných postáv jednu z najsilnejších hrdiniek posledných rokov – Furiosu vo filme Mad Max: Šialená jazda.

Hoci herečka 7. augusta oslávila 40. narodeniny, doposiaľ nebola vydatá a má za sebou niekoľko nevydarených vzťahov. Najdlhší, s kolegom Stuartom Townsendom trval deväť rokov, pričom dvojica si dala zbohom v roku 2010. Koncom roka 2013 prekvapilo, keď Theronovú načapali s kolegom Seanom Pennom. Dvojica vytvorila pár, ktorý vyzeral na akciách veľmi zamilovane a rovnocenne – dve hviezdy rovnakej veľkosti, silná žena, silný muž. Začiatkom júna tohto roka však prišiel koniec.

Rok 2015: Herečka Charlize Theron prišla na... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Charlize Theron Rok 2015: Herečka Charlize Theron prišla na premiéru filmu Temné miesta.

Niektoré médiá špekulujú aj o tom, že herečke sa v súkromí nedarí, pretože stále čelí traume z mladosti – vtedy totiž na vlastné oči videla, ako jej matka zastrelila manžela alkoholika a násilníka. Súd rozhodol, že išlo o zabitie v sebaobrane a Theronovej mama s dcérou sa odsťahovali z Južnej Afriky do Európy.

Herečka je momentálne single, pričom sa stará o dve adoptované ratolesti. K synčekovi Jacksonovi jej pribudlo len pred pár týždňami dievčatko August.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #herectvo #kariéra #súkromie #narodeniny #jubileum #Charlize Theron

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...